185 deelnemers voor wielerevenement rondom frituursnacks

BANT • Vr 15 juli 2022 | 9:57 • Vrijdag 15 juli 2022 | 9:57

Wie door de Tour de France zelf ook zin heeft gekregen om op de fiets te stappen, kan zaterdag naar Bant. Daar gaat de 'Fritour de Bant' van start: 18 kilometer fietsen en onderweg genieten van snacks uit de frituur en verschillende activiteiten. Inmiddels hebben al 185 deelnemers zich aangemeld.

Het evenement is een initiatief van De Leuningbijters. Kristian van der Beek van de organisatie vertelt dat deze groep in coronatijd ontstond. "We zaten bij mijn buurman aan de koffietafel, en hij kwam met het idee om iets ludieks te gaan organiseren. We bedachten toen een 'fritourloop': een wandeltocht door het bos en dan onderweg verschillende snacks. Dat kon in de coronatijd dus dat hebben we toen georganiseerd."

Dit jaar is het dus een fietstocht door Noordoostpolder en een stukje Friesland. Hoewel dat ver kan klinken, is de tour wel voor alle leeftijden vindt Van der Beek. "U kunt zes keer stoppen onderweg, en u heeft genoeg tijd om uit te rusten, dus iedereen kan lekker meefietsen."

De Fritour de Bant begon dus als wandeltocht, is dit jaar een fietstocht... Hoe zal het er de volgende keer dan uitzien? Van der Beek lacht: "Dat blijft nog een grote verrassing."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel