Triatleet Scheltinga sterkste Nederlandse troef voor Europese titel

ALMERE • Zo 21 augustus 2022 | 11:30 • Zondag 21 augustus 2022 | 11:30

Eén van de topfavorieten voor de Europese titel bij de Challenge Almere-Amsterdam is Evert Scheltinga. De Arnhemmer is op papier de beste Nederlandse troef in de strijd om de Europese titel. Scheltinga: "Ik ben favoriet, maar ook Milan Brons (uit Almere red.) en Niek Heldoorn maken kans op het podium."

Scheltinga eindigde vorig jaar bij het WK in Almere als beste Nederlander op de vierde plaats. Toch komt de grootste kanshebber voor de Europese titel vermoedelijk niet uit Nederland, maar uit Denemarken. Kristian Høgenhaug pakte vorig jaar in Almere de wereldtitel in een ongekend snelle tijd van 07:37:46.

Als de Deen inderdaad aan de start verschijnt in Almere is hij volgens Scheltinga de topfavoriet: "Het is nog wel de vraag volgens mij of hij wel start. Hij is dit jaar iets minder in vorm heb ik het idee, maar het kan zijn dat hij er in Almere wel gewoon weer staat."

Scheltinga kende tot nu toe een hele goede voorbereiding op het EK. Hij zit goed in zijn vel. Voelt zich topfit en voelt geen druk om bij het EK in Almere als één van de favorieten voor de eindzege van start te gaan.

Droom die uitkomt?
"Eigenlijk niet echt. Ik sta er heel relaxed in. Ik heb vorig jaar het Nederlands record gepakt en dat was mijn grote droom en die is binnen. Mocht ik Almere een keer winnen dan zou dat echt geweldig zijn. Helemaal op het moment dat het een EK is natuurlijk. Dat zou dan echt een andere droom zijn die uitkomt."

De Challenge Almere-Amsterdam met het Europees Kampioenschap Long Distance gaat zaterdag 10 september in Almere van start.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel