Organisatie Challenge trots op parcours over Floriade

ALMERE • Zo 28 augustus 2022 | 10:21 • Zondag 28 augustus 2022 | 10:21

De organisatie van de Challenge Almere-Amsterdam is trots dat de deelnemers een deel van het parcours over het Floriadeterrein mogen lopen. Volgens Jort Vlam van de Challenge waren er in eerste instantie nog wel een paar pijnpunten die weggewerkt moesten worden om het hardloop-onderdeel op de Floriade te laten plaatsvinden. "Natuurlijk moet je veel praktische problemen oplossen, want je doorkruist een evenementengebied", zegt Vlam in de serie 'Aftellen tot de Challenge' van Omroep Flevoland.

Vooral het feit dat de hardlopers van de triatlon een hindernis kunnen zijn voor de bezoekers van de wereldtuinbouwtentoonstelling was een punt van zorg. "Vanaf het begin is altijd de insteek geweest om daar een oplossing voor te vinden", aldus de organisator.

Tijdens de triatlon lopen de triatleten tijdens de afsluitende marathon zes keer een stuk van ongeveer een kilometer over het terrein van de Floriade. In dat deel van het parcours zit een lichte stijging. Dat wordt volgens Almeerse deelnemer Kim van Breda wel even een 'kuitenbijtertje', maar Van Breda is vooral van plan om te gaan genieten van al het groen in het park tijdens haar thuiswedstrijd. De triatlon wordt op zaterdag 10 september gehouden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel