Alles gereed voor start SIMAC Ladies Tour

LELYSTAD • Di 30 augustus 2022 | 6:00 • Dinsdag 30 augustus 2022 | 6:00

Alles is gereed voor de komst van wielrensters van de SIMAC Ladies Tour 2022. Dat zegt Barry Porsius van City Marketing Lelystad. "We zijn er klaar voor en hebben er zin in."

De meerdaagse wielerkoers start dinsdag met een rit over 141,2 kilometer, met start en finish in Lelystad. Bij Batavia Stad zijn maandag allerlei laatste voorbereidingen getroffen, zoals het neerzetten van de VIP-tenten.

Dinsdagochtend komen de organisatie en de rensters van de Ladies Tour naar Lelystad. Onder hen bekende namen als Lorena Wiebers, die tijdens de Tour de France voor vrouwen de groene trui pakte, en Ellen van Dijk. "Omdat ze iedere dag moeten verkassen, kan de organisatie snel alles opbouwen", zegt Porsius. Denk hierbij aan het podium voor de ploegenpresentatie.

Vorig jaar kwamen de wielrenners van de BinckBanktour naar Lelystad voor een tijdrit. Dit jaar moest die organisatie echter afzeggen vanwege te weinig politie-inzet. Porsius baalt daar nog altijd van. "Maar de dameswedstrijd is echt geen troostprijs. We hebben alles op alles gezet om hier een groot evenement van te maken." Mocht het van beide kanten bevallen, dan komt de Ladies Tour ook volgend jaar naar Lelystad. "Er is een contract voor onbepaalde tijd", stelt Porsius.

Ploegenpresentatie
De dag start met de ploegenpresentatie om 10:30 uur. Om 12:20 uur is de start in het Stadshart van Lelystad. De finish wordt rond 15:42 uur verwacht bij Batavia Stad.

Na Lelystad wordt er de komende dagen ook gestart in Ede, Gennep, Landgraaf, Sittard en Arnhem.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel