Hockeydames verliezen nipt van Laren

ALMERE • Zo 11 september 2022 | 18:10 • Zondag 11 september 2022 | 18:10

De Dames I van de Almeerse Hockey Club is zondagmiddag met een nederlaag begonnen aan het nieuwe avontuur in de Promotieklasse. Laren was in Almere met 1-2 te sterk voor de ploeg van de nieuwe trainer André Morees. Bij rust leidden de dames uit het Gooi nog met 0-1 op sportpark Klein Brandt.

Laren kwam in het 2e kwart op voorsprong na een strafcorner, die uiteindelijk van dichtbij werd binnengewerkt door Djoeke Vogel. In het begin van het 3e kwart kwam Almere op gelijke hoogte, nadat Dymara Lacroes een strafcorner van Catherine Clot op schitterende wijze binnentipte. Vervolgens kregen de Almeerse dames via een strafbal de uitgelezen mogelijkheid om op voorsprong te komen, maar Yvette Willems faalde oog in oog met keepster Bakker. Het duel leek in 1-1 te gaan eindigen, maar in de slotminuten wist Laren via Mylee Vos de Mooij alsnog de winnende te maken na matig Almeers verdedigen.

Volgende week spelen de Almeerse dames weer een wedstrijd in deze Promotieklasse. Dan gaat de ploeg op bezoek bij HIC in Amstelveen.