Badloe meldt zich af voor WK foilsurfen wegens blessure

LELYSTAD • Wo 12 oktober 2022 | 8:53 • Woensdag 12 oktober 2022 | 8:53

Kiran Badloe uit Lelystad doet volgende week niet mee aan het WK foilsurfen in het Franse Brest. De 28-jarige olympisch kampioen in de RS:X-klasse is licht geblesseerd aan zijn elleboog.

"Dit komt op een heel vervelend moment. Dit is balen, zeker gezien de progressie die ik heb gemaakt deze zomer. De blessure beperkt me heel erg in het varen. Ik kan niet voluit gaan en dan heeft een WK geen zin. Vandaar dat we dus de beslissing hebben genomen dat het beter is om te focussen op het herstel", aldus Badloe.

Het kwalificatietraject voor de Olympische Spelen van Parijs begint volgend jaar. Foilsurfen vervangt in 2024 op de Spelen het windsurfen (RS:X)."Afgelopen zomer hebben we gemerkt dat ik weer met de jongens mee kan doen", aldus de olympisch kampioen RS:X, die met een achterstand op de concurrentie is begonnen. "Alles begint steeds meer te kloppen. Ik voel me ook thuis op het board en merk ook dat ik steeds verder naar voren in het veld opschuif en voorin kan meedoen. Dat is een heel mooi gegeven. Maar aan de andere kant is deze blessure wel heel frustrerend."

Badloe reist wel af naar Frankrijk om als coach te fungeren en de concurrentie te bekijken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel