Hockeyers verslaan koploper Nijmegen

ALMERE • Zo 16 oktober 2022 | 20:17 • Zondag 16 oktober 2022 | 20:17

In de promotieklasse heeft de Heren I van de Almeerse Hockey Club zondagmiddag thuis gewonnen van Nijmegen. Op sportpark Klein Brandt was de ploeg van coach Alex Verga verrassend met 3-2 te sterk voor de koploper.

In het eerste kwart regende het kansen voor Almere, maar kwam Nijmegen verrassend op voorsprong via Danilo Trieling. In het 2e kwart wisten de Almeerders wél het net te vinden en ging de thuisploeg via goals van Joep Troost en Manu Verga met een 2-1 voorsprong de rust in.

In het 3e kwart had Almere het lastig tegen Nijmegen dat op zoek ging naar de gelijkmaker, maar doelman Bozz Willaert hield zijn ploeg met enkele goede reddingen op de been. Manu Verga zette vervolgens Almere op een 3-1 voorsprong. In het 4e en laatste kwart kwamen de gasten terug in de wedstrijd: Danilo Trieling zette met zijn tweede goal van de middag de aansluitingstreffer op het scorebord. In de slotfase werd Almere met de rug tegen de muur gedrukt, maar hield de formatie van Alex Verga knap stand: 3-2.

Door de zege stijgen de Almeerders naar de 4e plek van de ranglijst van de Promotieklasse. Het verschil met de koploper Nijmegen en Victoria is maar 2 punten. Volgende week gaat Almere op bezoek bij SCHC in Bilthoven.