Voormalig topkickbokser Bonjasky is fan van Semeleer

EMMELOORD • Zo 23 oktober 2022 | 16:30 • Zondag 23 oktober 2022 | 16:30

Voormalig topkickbokser Remy Bonjasky uit Almere ziet een grote toekomst weggelegd voor Emmeloorder Endy Semeleer. "Ik vind Endy een geweldenaar", zegt Bonjasky. De Almeerder houdt vooral van de vechtstijl van Semeleer. Hij let daarbij zowel op techniek als snelheid. De oud-kickbokser vindt het knap dat het talent zo snel boven is komen drijven.

Bonjasky zelf won in zijn carrière drie keer de K-1 World Grand Prix en analyseert tegenwoordig de kickbokspartijen tijdens de live uitzendingen van Videoland. Semeleer tekende begin dit jaar een contract bij kickboksorganisatie Glory. De Emmeloorder maakte daarmee de overstap van de kleinere bond Enfusion, naar de prestigieuze organisatie waar ook Badr Hari en Rico Verhoeven vechten.

'Voor de leeuwen'
Semeleer vecht op zaterdag 19 november in het Duitse Bonn om zijn eerste wereldtitel bij Glory. "Hij wordt eigenlijk meteen voor de leeuwen gegooid, want zijn tegenstander Nabiyev is gewoon een hele goede gerenommeerde naam", zegt Bonjasky.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel