Almere City stunt tegen koploper Heracles: 3-2

ALMERE • Vr 28 oktober 2022 | 20:05 • Vrijdag 28 oktober 2022 | 20:05

Almere City heeft vrijdagavond voor een stunt gezorgd in de Keuken Kampioen Divisie door koploper Heracles te verslaan. In het eigen Yanmar stadion boog de ploeg van Alex Pastoor na rust een 0-2 achterstand om in een klinkende 3-2 zege.

Heracles kwam al na 5 minuten op voorsprong in Almere: spits Armenteros werd prachtig weggestuurd door Vejinovic, omspeelde vervolgens doelman Bakker en rondde keurig af: 0-1. Diezelfde Armenteros moest na 12 minuten geblesseerd het veld verlaten. Vervolgens kreeg Almere City wat halve kansen via Pascu (schotje naast) en Duijvestijn (kopbal). Toch kwam Hercales na 25 minuten op 0-2 via Hansson, die helemaal vrij stond op links en de bal via Joey Jacobs achter doelman Bakker wist te werken. Dit betekende ook de ruststand in Almere.

In het begin van de 2e helft (in de 47e minuut) voerde trainer Alex Pastoor een dubbele wissel door: Stije Resink en Ilias Alhaft kwamen binnen de lijnen voor Pascu en Royo. Deze wissel pakte perfect uit voor de Almeerders, want Resink scoorde in de 48e minuut op prachtige wijze de 1-2 en vervolgens wist Alhaft in de 49e minuut de gelijkmaker op het bord te brengen.

Het werd nog mooier voor de thuisploeg in de 67e minuut mocht Joey Jacobs op aangeven van Limbombe ook de 3-2 binnenkoppen. In de slotfase moest Heracles verder met 10 man na een rode kaart voor Matheo Les. Almere City kwam vervolgens niet meer in de problemen en dus werd een historische 3-2 zege geboekt op de koploper.