Technisch directeur Hansma gelooft in promotie Almere City

ALMERE • Wo 1 februari 2023 | 16:59 • Woensdag 1 februari 2023 | 16:59

Technisch directeur Johan Hansma van Almere City FC kijkt met een tevreden gevoel terug op de afgelopen wintertransferperiode. Voetbalclubs hadden tot maandagnacht de tijd om tussentijds spelers van elkaar over te nemen.

Almere City wist de selectie tijdens deze transferwindow nagenoeg bijeen te houden: de club liet afgelopen maand twee spelers vertrekken (Tim Receveur en Bradly van Hoeven), maar wist zich ook te versterken met twee nieuwe talentvolle buitenlandse spelers: Kornelius Hansen en Milan Corryn.

Almere City staat momenteel op de vierde plaats van de ranglijst van de Keuken Kampioen Divisie. Volgens technisch directeur Hansma kan de club met de huidige selectie in de tweede seizoenshelft een gooi gaan doen richting promotie naar de eredivisie: "Er zijn nog 16 wedstrijden te gaan en dan zullen we weten waar we eindigen op de ranglijst. Als we dan play-offs moeten spelen, willen we daar ook goed voor de dag komen."

We hebben een goede selectie staan, aldus Hansma. "Dat blijkt ook als je kijkt naar de resultaten van de laatste 10 à 15 wedstrijden: dan staan wij op de tweede plek in de Keuken Kampioen Divisie achter PEC Zwolle. Dat is de gedoodverfde kampioenskandidaat, denk ik, dus dat betekent dat we goed bezig zijn. Het geloof in promotie is positief, daar werken we ook dagelijks aan, dus dat gaat hartstikke goed."

Contractverlenging
Vorige week werd bekend dat Almere City zowel hoofdtrainer Alex Pastoor als technisch directeur Johan Hansma langer aan zich heeft weten te binden. Beiden ondertekenden een nieuwe verbintenis tot de zomer van 2024. Hansma heeft het enorm naar zijn bij de ambitieuze club: "Het is geweldig werken hier. We hebben, zoals Alex (Pastoor) al eerder zei, een goed prestatieklimaat. We werken goed samen: zowel met Alex als met John Bes (algemeen directeur) en met z'n drieën in de driehoek. Dat maakt gewoon het werken hartstikke prettig en we zijn met elkaar bezig om een missie te volbrengen."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel