Recordaantal uitsupporters City FC reist af naar Almelo

ALMERE • Vr 31 maart 2023 | 13:59 • Vrijdag 31 maart 2023 | 13:59

Vrijdag reist er een recordaantal uitsupporters van Almere City FC naar Almelo om de wedstrijd tegen Heracles mee te maken. 430 supporters reizen af naar Twente.

Almere City FC betaalt grotendeels de kosten voor deze uitwedstrijd. Dat doen ze soms om supporters te stimuleren om naar uitwedstrijden mee te gaan. Fans van Almere hoeven alleen symbolisch zeven euro te betalen. Dat geld wordt dan weer gebruikt voor het busvervoer en twee drankjes in de bus.

'Voetbal beleef je in het stadion'
Ook speelt mee dat het een belangrijke wedstrijd is voor de club, zegt supporter Tim van Donselaar. "Heracles staat tweede en wij derde. Er is wel een groot puntenverschil, maar misschien kunnen we uiteindelijk nog de twee plek bemachtigen voor promotie naar de Eredivisie. En ook kunnen we de periodetitel nog binnenhalen."

Supporter Van Donselaar is blij dat hij meegaat vrijdagavond: "Voetbal beleef je echt in het stadion. De sfeer is zoveel beter dan thuis op de bank met een bakje chips."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel