Jonge skeletonner droomt van Olympische Winterspelen

DRONTEN • Ma 10 april 2023 | 11:35 • Maandag 10 april 2023 | 11:35

Skeletonner Felix de Wit (14) uit Dronten werkt op de slee aan een toekomst in zijn nieuwe sport. Nog maar kort geleden stapte de Drontenaar over van turnen naar de wintersport skeleton. Het is verwant is aan het bobsleeën en rodelen.

Toen Felix stopte met turnen ging hij op zoek naar een nieuwe tak van sport. Het talent had in eerste instantie geen idee welke activiteit hij wilde gaan beoefenen. Hij ging toen samen met zijn moeder zoeken op internet naar iets nieuws. Ze kwamen uiteindelijk uit bij skeleton. "Toen hebben we meteen gekeken en filmpjes gezien van mensen die naar beneden vliegen", zegt zijn moeder Sabrina de Wit. "Hij zei 'dat vind ik hartstikke leuk'."

Bij skeleton glijdt de sporter op de buik liggend met het hoofd vooruit op een slee naar beneden. Meestal wordt de sport beoefend op een bobsleebaan. Er kunnen snelheden worden behaald tot ongeveer 140 kilometer per uur.

Ondertussen timmert Felix een jaar goed aan de weg met zijn nieuwe passie. Met een internationaal talenten status van NOC/NSF op zak wil hij zich volgend seizoen zien te plaatsen voor de Jeugd Olympische Winterspelen in Zuid-Korea.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel