Almere City veel te sterk voor TOP Oss: 0-5

ALMERE • Vr 28 april 2023 | 19:50 • Vrijdag 28 april 2023 | 19:50

Almere City FC heeft vrijdagavond ook de uitwedstrijd tegen TOP Oss gewonnen. In Brabant was de formatie van Alex Pastoor met 0-5 veel te sterk voor de thuisploeg. Door de zege blijven de Almeerders stevig op plek 3 staan van de Keuken Kampioen Divisie. Het was de grootste uitzege ooit voor Almere City FC.

In de eerste helft kreeg Almere City FC binnen 10 minuten een uitgelezen kans op een vroege voorsprong. De ploeg kreeg een strafschop, na een domme overtreding van Trevor David op Limbombe in de zestien. Lance Duijvestijn weigerde echter het buitenskansje te benutten vanaf 11 meter: hij schoot de bal te slap in zodat Oss doelman Thijs Jansen de bal makkelijk kon klemmen. Vervolgens kreeg de thuisploeg twee hele goede kansen op de voorsprong: Jearl Margaritha schoot van dichtbij naast en Justin Mathieu zag zijn inzet van dichtbij knap gekeerd worden door City doelman Nordin Bakker. Na iets meer dan een half uur spelen kwam Almere City toch op voorsprong: Anthony Limbombe mocht de voorzet van Pascu vanaf rechts in het centrum binnenkoppen: 0-1. Vlak voor rust verdubbelde City de marge in Brabant door wederom Antony Limbombe: de Belg vormde op aangeven van Pascu het eindstation van een prima aanval. Deze 0-2 betekende ook de ruststand.

In de beginfase van de 2e helft kregen de Almeerders direct een dikke kans op de 0-3, maar Stije Resink stuitte van dichtbij op Oss goalie Thijs Jansen. Ook daarna waren de Almeerders continu gevaarlijk. De 0-3 viel uiteindelijk na iets meer dan een uutje spelen: de Bask Alvaro Pena schoot de bal op aangeven van Stije Resink met veel gevoel in de bovenhoek. Na deze goal ging Pastoor veel wisselen en kregen Alhaft, Van la Parra, Hilterman en Esajas ruime speelminuten. Tien minuten voor tijd viel ook nog de 0-4: invaller Rajiv van La Parra mocht van dichtbij via de onderkant van de lat zijn eerste in Almeerse dienst maken. Vlak voor tijd kregen de Almeerders opnieuw een penalty: deze strafschop werd wél benut door clubtopcorer Jeredy Hilterman, die de eindstand op 0-5 bepaalde in Brabant.

Wedstrijdverloop:

95. Afgelopen: City FC wint met 0-5

88. Penalty voor Almere. Deze wordt benut door invaller Jeredy Hilterman: 0-5

80. Goal: invaller Rajiv Van La Parra mag de 0-4 maken via de onderkant van de lat.

71. Wederom twee verse krachten voor Almere.

68. Invaller Ilias Alhaft ziet zijn inzet gekeerd door Thijs Jansen.

62. Dubbele wissel bij Almere:

60. GOAL: Alvaro Pena schiet Almere naar 0-3 in Oss

56. Viervoudige wissel bij TOP

55. Jearl Margaritha ziet zijn schot gepakt door City keeper Bakker.

51. Volgende grote mogelijkheid voor Almere: Anthony Limbombe ziet een hat-trick wel zitten maar het stiftje uit die hoek is teveel van het goede.

49. Goede kans voor Almere op de 0-3 maar stije Resink stuit van dichtbij op doelman Jansen.

46. De 2e helft is begonnen in Oss.

45. Rust: 0-2

42. GOAL: Almere City: Limbombe maakt wederom op aangeven van Pascu ook de 0-2.

42. Stije Resink schiet hard in het zijnet namens Almere City.

31. GOAL Almere City FC: Pascu geeft voor vanaf rechts en Limbombe kopt knap binnen: 0-1

28. Weer een super kans voor de thuisploeg via Justin Mathieu, maar Nordin Bakker verricht een geweldige redding.

21. Megakans voor de thuisploeg: Margaritha wordt over het hoofd gezien achterin bij de Almeerders, maar schiet de bal oog in oog met Bakker naast.

19. Schot van Lance Duijvestijn vanaf 20 meter kan gepakt worden door Oss keeper Jansen.

18. Eerste kans voor de thuisploeg: de kopbal van Trevor David gaat net over de goal van Nordin Bakker.

10. Oei: Lance Duijvestijn mist het buitenkansje vanaf 11 meter: hij schiet in de handschoenen van Thisj Jansen.

9. PENALTY voor Almere na de overtreding van Trevor David op Limbombe.

5. Vrije trap van Jorrit Smeets zeilt net over de goal van TOP.