City FC verslaat MVV en treft FC Eindhoven in play-offs

ALMERE • Vr 19 mei 2023 | 20:05 • Vrijdag 19 mei 2023 | 20:05

Almere City FC heeft vrijdagavond de laatste wedstrijd van de reguliere competitie gewonnen. De ploeg van Alex Pastoor was in eigen huis met 1-0 te sterk voor MVV. Door dit resultaat eindigen de Almeerders op een historische derde plaats van de Keuken Kampioen Divisie. Dat is een clubrecord, want de club wist nooit hoger te eindigen dan de vierde plaats. Hierdoor speelt de ploeg komende maandag in de eerste ronde van de play-offs tegen de nummer 8 van de eindstand FC Eindhoven. De eerste wedstrijd is in Eindhoven, de return volgt op vrijdag in Almere.

Tijdens de laatste competitie-wedstrijd tegen MVV had Almere City in de eerste helft het betere van het spel en was het voortdurend dreigend voor de goal van MVV (zonder tot hele grote uitgespeelde kansen te komen). MVV kwam er af en toe in de omschakeling uit, maar wist ook nauwelijks voor gevaar te zorgen voor de goal van City doelman Nordin Bakker. Vlak voor rust was Almere City wél heel dichtbij een voorsprong: Lance Duijvestijn zocht met een fraaie krul de kruising, maar zijn inzet ketste via de onderkant van de lat het veld weer in. Bij rust was het daarom 0-0 in het Yanmar stadion.

Na rust kwam Jorrit Smeets bij Almere City in de ploeg voor aanvoerder Danny Post. Ook in de 2e helft was de thuisploeg de betere ploeg. Lance Duijvestijn was na 70 minuten weer dichtbij de openinsgtreffer: hij kon de bal in de zestien op de borst controleren, maar werkte vervolgens naast. Een kwartier voor tijd was het eindelijk raak voor Almere City. MVV'er Waem verspeelde de bal bij de opbouw aan Alvaro Pena: de Bask veroverde met een sliding de bal en wist vervolgens oog in oog met Matthys koeltjes de 1-0 aan te tekenen. Vlak voor tijd schoot invaller Jeredy Hilterman nog op de paal namens de thuisploeg, maar het bleef uiteindelijk 1-0 in het Yanmar stadion.

Wedstrijdverloop:

93. Afgelopen: City FC wint de laatste wedstrijd van het seizoen met 1-0 van MVV.

87. Hilterman schiet op de paal namens Almere City.

75. GOAL: Alvaro Pena schiet Almere City op voorsprong nadat hij de bal verovert bij de opbouw van MVV: 1-0

70. Nu is Duijvestijn dichtbij een goal: hij kan de bal in de zestien op de borst aannemen, maar werkt vervolgens naast.

69. Almere dichtbij de 1-0: Damian van Bruggen schampt de bal na een corner, waarna de bal voor de voeten valt van Théo Barbet. Die weet in een fractie van een seconde de bal niet op doel te krijgen.

67. Dubbele wissel Almere

55. Puriel is bij Almere in het veld gekomen voor Grootfaam

46. Jorrit Smeets is bij Almere in de ploeg gekomen voor Danny Post.

45. Rust: 0-0

40. OEI: Lance Duijvestijn krult de bal richting bovenhoek, maar zijn inzet ketst terug het veld in via de onderkant van de lat. MVV komt goed weg.

26. Remans van MVV mag meters maken en aanleggen, maar zijn inzet wordt geblokt door Barbet ten koste van een corner.

16. Vrije schietkans voor Pena van Almere City, maar de Bask schiet betrekkelijk ver naast.

9. Weer is Almere gevaarlijk: voorzet van Limbombe kan door Pascu slechts geschampt worden.

8. Nu is Almere City voor het eerst gevaarlijk: Niciano Grootfaam met de voorzet waar Pascu nét onderdoor gaat. Anthony Limbombe schiet vervolgens voorlangs.

7. Eerste gevaar komt namens de gasten: MVV'er Sven Blummel schiet van een meter of 20 hard op de vuisten van City doelman Nordin Bakker.

1. De wedstrijd is begonnen in het Yanmar stadion.