City FC klaar voor eerste play-off-duel met FC Eindhoven  

ALMERE • Ma 22 mei 2023 | 6:21 • Maandag 22 mei 2023 | 6:21

Almere City FC begint maandagavond om 20:00 uur aan de eerste ronde van de play-offs voor promotie naar de eredivisie. De ploeg van trainer Alex Pastoor neemt het in het Jan Louwers-stadion op tegen FC Eindhoven. De return volgt komende vrijdagavond in Almere.

De Almeerders schreven afgelopen vrijdag geschiedenis met de hoogste eindklassering ooit tijdens de reguliere competitie: City FC eindigde op de derde plaats van de Keuken Kampioen Divisie. Door deze eindrangschikking werd de ploeg in het play-offs-schema aan FC Eindhoven gekoppeld, die op plek acht eindigde.

Trainer Pastoor kan in vergelijking met de wedstrijd van afgelopen vrijdag tegen MVV (1-0 winst) geen beroep doen op rechtsback Niciano Grootfaam, die tegen de Limburgers met een knieblessure uitviel. Ook ontbreken Faiz Mattoir, Jaden Pinas, Kornelius Hansen en Milan Coryn nog altijd vanwege langdurige blessures.

In de reguliere competitie speelde Almere City in de thuiswedstrijd met 1-1 gelijk tegen FC Eindhoven, terwijl de Almeerders het uitduel in Brabant met 0-1 wisten te winnen, dankzij een goal van de Spanjaard Pascu.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel