City FC verliest eerste play-off duel van FC Eindhoven

ALMERE • Ma 22 mei 2023 | 18:53 • Maandag 22 mei 2023 | 18:53

De profs van Almere City FC hebben maandagavond de eerste wedstrijd in de play-offs voor promotie naar de eredivisie verloren. In het Jan Louwers stadion verloor de ploeg van trainer Alex Pastoor met 1-0 van FC Eindhoven. Het enige doelpunt van de wedstrijd werd in de tweede helft gescoord door Dyon Dorenbosch.

Beide ploegen begonnen gespannen aan het duel en speelden in de eerste helft vooral met het doel om geen tegentreffer te incasseren. De thuisploeg was in de eerste helft het gevaarlijkst. Na vijf minuten probeerde Naoufal Bannis vanaf de linkerkant met een gevaarlijk schot de score te openen. Maar doelman Nordin Bakker van City liet zich hierdoor niet verrassen. Na 34 minuten raakte Damian van Bruggen geblesseerd waardoor hij zich moest laten wisselen. Joey Jacobs nam zijn plek in de Almeerse verdediging over. Vlak voor rust wordt de thuisploeg nog een keer gevaarlijk. Brian de Keersmaecker neemt vanaf circa 25 meter de bal op zijn slof. Maar ook dit afstandsschot is een prooi voor Nordin Bakker.

In de tweede helft krijgt Almere City de eerste grote kans in de wedstrijd. De ingevallen Jochem Ritmeester van de Kamp geeft de bal vanaf rechts voor op de Spanjaard Jose Pascual Alba Seva. Maar de eveneens ingevallen doelman van FC Eindhoven Joost Bergmans kan de bal stoppen.Een kwartier voor tijd komt de thuisploeg op voorsprong. Evan Rottier zet de bal voor vanaf de rechterkant. Dyon Dorenbosch kan bij de tweede paal helemaal vrij inkoppen.

Almere City FC speelt aanstaande vrijdag de return tegen FC Eindhoven. De aanvang in het eigen Yanmar stadion is 20.00 uur.

WEDSTRIJDVERLOOP:

76e FC Eindhoven komt op voorsprong door een rake kopbal van Dyon Dorenbosch na een voorzet van Evan Rottier.

65e Grote kans voor Almere City FC. De ingevallen Jochem Ritmeester van de Kamp geeft de bal vanaf rechts voor op de Spanjaard Jose Pascual Alba Seva. Maar de eveneens ingevallen doelman van FC Eindhoven Joost Bergmans kan de bal stoppen.

59e gele kaart voor de Spanjaard Alvaro Pena Herrero nadat hij een speler van FC Eindhoven vasthield.

57e

52e Doelman Nigel Bertrams gaat met een zere kaak van het veld. Hij kwam in aanraking met de knie van Van La Parra. Zijn vervanger is reservekeeper Jort Borgmans.

Rajiv van la Parra is in het veld gekomen in plaats van Anthony Limbombe.

46e Tweede helft is begonnen.

Steun van kunstenaarscollectief Kamp Seedorf

Ruststand: 0-0

42e Gevaarlijk schot van circa 25 meter van Brian de Keersmaecker. Maar een prima redding van City-doelman Nordin Bakker.

34e Aanvoerder Damian van Bruggen moet zich noodgedwongen, met op het oog een rugblessure, laten wisselen door Joey Jacobs. Alvaro Pena Herrero neemt zijn aanvoerdersband over.

16e Gele kaart voor Eindhovenaar Brian De Keersmaeker na een overtreding op Lance Duivenstijn die dreigde de zestienmeter van FC Eindhoven binnen te lopen.

5e hard schot van Naoufal Bannis vanaf de linkerkant, maar prima redding City doelman Nordin Bakker.

1e De wedstrijd in het Jan Louwers stadion in Eindhoven is begonnen.

De spelersbus van Almere City FC arriveerde om 18.30 uur bij het Jan Louwers stadion in Eindhoven.