Flevo Boys veroordeeld tot nacompetitie

EMMELOORD • Za 27 mei 2023 | 17:15 • Zaterdag 27 mei 2023 | 17:15

De voetballers van Flevo Boys zijn na het 0-0 gelijkspel tegen d’Olde Veste’54 in Steenwijk veroordeeld tot het spelen van nacompetitie. Daarin moeten de Emmeloorders proberen om hun plek in de vierde divisie veilig te stellen.

Het duel in Steenwijk stond bol van de spanning, want ook d’Olde Veste (28 punten vooraf, nummer 15 op de ranglijst) streed nog tegen rechtstreekse degradatie. Flevo Boys (29 punten, 13e) kon zich bij winst rechtstreeks handhaven, maar het was daarvoor afhankelijk van het duel tussen twee concurrenten: Buitenpost (31 punten, 12e) en CSV Apeldoorn (29 punten, 14e). Omdat Buitenpost en CSV gelijkspeelden (2-2), degradeerde Olde Veste en was het dus nacompetitie voor Flevo Boys.

Daar leken de ploegen niet op te spelen. Met name de thuisploeg was gevaarlijker en had de betere kansen. Vlak na rust was doelman Winand Quertel belangrijk voor Flevo Boys door de bal op de lat te tikken na een gevaarlijke kopbal. Flevo Boys speelde vooral op de counter, maar dat leverde niet heel veel op. Frits Dantuma was gevaarlijk met een lob, maar de bal kwam op het dak van het doel terecht. Ook in de omschakeling kwamen er kansen voor de Emmeloorders, maar dat werd niet goed uitgespeeld.

Willen de Emmeloorders zich handhaven, dan moeten ze drie wedstrijden winnen in de nacompetitie.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel