Hedwiges Maduro definitief van Almere City naar Ajax

ALMERE • Do 15 juni 2023 | 14:18 • Donderdag 15 juni 2023 | 14:18

Hedwiges Maduro gaat Almere City FC definitief verlaten en wordt komend seizoen de assistent van hoofdtrainer Maurice Steijn bij Ajax. Technisch manager Johan Hansma van Almere City FC bevestigt tegenover Omroep Flevoland dat er een mondeling akkoord is tussen beide clubs. Maduro was bij Almere City de assistent van Alex Pastoor. Afgelopen zondag promoveerde Almere City met Maduro voor de eerste keer in de clubgeschiedenis naar de Eredivisie.

De geboren Almeerder heeft een verleden bij Ajax. Hij doorliep de jeugdopleiding in Amsterdam en maakte op twintigjarige leeftijd als Ajacied zijn debuut in het betaald voetbal en in het Nederlands elftal. Later in zijn loopbaan speelde Maduro ook voor Valencia, Sevilla, PAOK Saloniki, FC Groningen en Omonia Nicosia.

Maduro had nog een doorlopend contract tot de zomer van 2024 bij Almere City. Ajax moet daarom een afkoopsom betalen aan de kersverse eredivisionist. Afgelopen maandag meldde Almere City directeur John Bes nog dat zijn club Maduro niet zou laten gaan. Eerder werd al bekend dat Said Bakkati (ADO Den Haag) eveneens assistent wordt van Steijn. Bakkati werkte eerder al bij Ajax als rechterhand van de trainer Andries Ulderink en Jaap Stam bij Jong Ajax.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel