Eersteklasser Flevo Boys zet in op eigen jeugd 

EMMELOORD • Zo 9 juli 2023 | 13:57 • Zondag 9 juli 2023 | 13:57

Voetbalclub Flevo Boys wil komend seizoen in de eerste klasse vooral spelers uit de eigen jeugd ontwikkelen en een kans geven in het eerste elftal. De Emmeloorders degradeerden begin juni uit de vierde divisie, nadat ze tijdens de nacompetitie op eigen veld moesten buigen voor ASV Dronten. De formatie van hoofdtrainer Arjen Postma hoopt met veel spelers uit de eigen gelederen zo snel mogelijk terug te keren naar de vierde divisie.

Flevo Boys zal in de eerste klasse de ingeslagen weg van vorige seizoen continueren: "We hebben eigenlijk een beetje het beleid ingezet dat we zoveel mogelijk eigen jongens willen laten doorstromen. Van de 23 selectiespelers hebben we 18 eigen jongens op papier staan. Op de plekken waar we het nodig vonden hebben we ons nog wat versterkt, maar we hebben komend seizoen maar 5 spelers van buitenaf, dus voor ons is dat hartstikke prima. Ik denk voor de club ook een goed signaal en voor de jeugd die daar achteraan komt ook een goed signaal dat eigen jongens ook een kans gaan krijgen tegenwoordig".

Voor Postma is direct terug promoveren naar de vierde divisie komend seizoen geen absolute must: "Doelstelling één is om de jongens te ontwikkelen en beter te maken en dat we als elftal beter worden. Ik weet zeker als we ons goed doorontwikkelen, dat wij tot mooie dingen in staat zijn. Doelstelling is heus om zo snel mogelijk terug te keren, maar het is geen gegeven dat je direct terugkeert of zo", aldus Postma.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel