Franse spits Thomas Robinet tekent bij Almere City FC 

ALMERE • Ma 10 juli 2023 | 19:20 • Maandag 10 juli 2023 | 19:20

Almere City FC heeft zich versterkt met spits Thomas Robinet. De Fransman tekent een contract voor drie seizoenen bij de kersverse eredivisionist en ligt zodoende vast tot juni 2026. City FC neemt de 26-jarige aanvaller over van het Belgische KV Oostende. Robinet is de eerste versterking voor komend seizoen, waarin Almere City voor het eerst in de clubhistorie zal uitkomen op het hoogste niveau.

Robinet werd het afgelopen seizoen door KV Oostende verhuurd aan het Franse Nancy. In totaal heeft hij afgelopen seizoen 30 wedstrijden gespeeld en negen doelpunten gemaakt. De aanvaller is opgeleid bij het Franse Sochaux, dat uitkomt in Ligue2. Robinet speelde in enkele vertegenwoordigende Franse elftallen. Zo speelde hij in de O17 en in de O12 van Les Blues.

Robinet is blij met zijn nieuwe club Almere City: "Ik had vorig seizoen al contact met Johan Hansma over een overgang naar Almere City FC, maar toen kwam het er helaas niet van. Almere City FC is een mooie club met mooie ambities, dat ze nu op het hoogste niveau uitkomen is natuurlijk een fantastische kans voor iedereen bij de club.”

Technisch manager Johan Hansma van Almere City FC aasde vorig seizoen al op de spits: "We zaten al langer achter Thomas aan, dus we zijn verheugd dat we hem nu aan de selectie toe kunnen voegen. Hij is een spits die, zowel met de rug naar het doel als met de neus naar het doel, uitstekend uit de voeten kan en past qua strijdwijze uitstekend bij wat wij zoeken.”

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel