Korfbalclub Wolderwijd droomt groots; nieuwe locatie met velden én zaal

ZEEWOLDE • Do 9 mei 2024 | 13:53 • Donderdag 9 mei 2024 | 13:53

Hoe vaak train je, wat eet je voor een wedstrijd en hoe lang korfbal je al? Dat zijn zomaar een paar vragen die kinderen van korfbalclub Wolderwijd uit Zeewolde stelden aan de spelers van TeamNL. Op het sportpark van de club werd een zogenaamde persconferentie gehouden voor jeugdleden van Wolderwijd. TeamNL Korfbal was namelijk in het dorp op bezoek tijdens een promotiedag.

Voorzitter Ben Scharft wil korfbal met dit soort dagen verder op de kaart zetten in Zeewolde. "We zijn gewoon een heerlijke, gezellige vereniging", zegt de voorzitter trots. Hij heeft de club de afgelopen jaren met 60 leden zien groeien naar meer dan 150 actieve korfballers.

Verder groeien
Scharft wil de club verder laten groeien. De voorzitter denkt dat de club kan doorontwikkelen naar minimaal 200 leden. Het bestuur wil samen met de gemeente kijken hoe het sportpark verder aangepast kan worden om die groei door te zetten.

"Onze ambities zijn zodanig dat we zeggen; er moet in Zeewolde veel meer kunnen", zegt Scharft na afloop van de persconferentie op het korfbalveld.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel