Almere City FC huurt middenvelder Peer Koopmeiners van AZ 

ALMERE • Di 18 juli 2023 | 11:25 • Dinsdag 18 juli 2023 | 11:25

Almere City FC heeft een mondeling akkoord bereikt met AZ Alkmaar over de huur van Peer Koopmeiners voor het komend seizoen in de Eredivisie. De 23-jarige Koopmeiners is een controlerende middenvelder die zijn opleiding heeft genoten bij de Alkmaarders. Hij is het jongere broertje van international Teun Koopmeiners, die bij het Italiaanse Atalanta Bergamo speelt.

In totaal kwam Peer Koopmeiners 115 wedstrijden uit in de Keuken Kampioen Divisie voor de Alkmaarse beloftenploeg, waar hij in januari 2018 voor debuteerde. Hierin maakt hij vier doelpunten en gaf hij negen assists.

Het afgelopen seizoen werd Koopmeiners verhuurd aan Excelsior Rotterdam. Hij speelde 19 wedstrijden in de Eredivisie voor de Rotterdammers. Koopmeiners speelde verder in de nationale selecties van de O16 en O19.

Koopmeiners is na de Franse spits Thomas Robinet, de tweede nieuwe aanwinst voor komend seizoen. Naast dit tweetal tekende buitenspeler Rajiv van La Parra vorige week maandag een nieuw éénjarig contract bij de kersverse Eredivisionist.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel