Foiler Badloe stopt met WK door materiaalpech

LELYSTAD • Do 17 augustus 2023 | 19:39 • Donderdag 17 augustus 2023 | 19:39

Windfoiler Kiran Badloe uit Lelystad is noodgedwongen gestopt met het WK in Scheveningen vanwege materiaalpech. De onderwatervleugel van zijn surfplank is kapot. Badloe wilde tijdens het WK laten zien dat hij het enige Nederlandse ticket verdient voor de Olympische Spelen in Parijs.

"Mijn foil heeft het begeven", zegt Badloe tegen de NOS. "Twee schroeven zijn gebroken, waardoor de foil los is komen te zitten. Alles staat verkeerd, zit niet meer vast, is kapot. Het is niet meer te doen." Het is toegestaan dat een foiler een kapotte plank vervangt, maar omdat Badloe in tijdnood kwam moest de Lelystedeling de strijd staken. "Het zit niet altijd mee. Dat is zo langzamerhand wel de slogan van deze campagne aan het worden", concludeert Badloe.

Het WK in Scheveningen is voor de Nederlandse foilers het eerste kwalificatiemoment voor de Olympische Spelen. Eind januari is de tweede kans bij het WK op Lanzarote en in april is de laatste mogelijkheid bij de strijd om de wereldbeker bij Mallorca. De foiler met de meeste punten na deze drie kwalificatiemomenten mag voor Nederland naar de Spelen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel