Minder sponsors en vrijwilligers: na 34 jaar geen Dronter Kerstloop meer

DRONTEN • Wo 20 september 2023 | 10:12 • Woensdag 20 september 2023 | 10:12

De Kerstloop in Dronten gaat dit jaar niet door. De organisatie meldt in een persbericht te maken te hebben met toenemende kosten, minder sponsoren en niet genoeg vrijwilligers. Het lukt daardoor niet meer om een volledig en veilig evenement te organiseren.

Volgens voorzitter Allert Everts is er alles aan gedaan om het evenement dit jaar door te laten gaan. "Ondanks dat we het hele jaar al problemen hadden, zag het er in juli naar uit dat het ging lukken. Uiteindelijk is toch besloten om het evenement af te blazen."

Vorig jaar kon de Kerstloop na twee coronajaren weer plaatsvinden, maar waren er fors minder aanmeldingen dan voorgaande jaren. Er kwam daardoor minder inschrijfgeld binnen en daardoor moest de organisatie zelf geld bijleggen. Ook wilde hoofdsponsor Leisure World zich na dit jaar terugtrekken, zegt Everts.

Mogelijk een loop op ander moment in het jaar
Of de Kerstloop ooit nog gehouden gaat worden is niet duidelijk maar de voorzitter heeft de hoop niet opgegeven. "We zijn niet van plan om volledig te stoppen en met onze hoofden achterover te leunen." Het bestuur denkt erover om het evenement een nieuwe invulling te geven op een ander moment in het jaar. Daarvoor zijn wel nieuwe vrijwilligers nodig.

De Kerstloop wordt sinds 1989 gehouden. Dit jaar zou het de 33e editie zijn van het evenement. Deelnemers kunnen een halve marathon door Dronten lopen. Ook zijn er recreatieve afstanden van 10 en 5 kilometer en twee kinderlopen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel