Hockeyheren pakken na 0-3 achterstand zwaarbevochten punt

ALMERE • Zo 29 oktober 2023 | 20:31 • Zondag 29 oktober 2023 | 20:31

De heren van De Almeerse Hockey Club hebben zondag in de promotieklasse een zwaarbevochten punt behaald. De ploeg van coach Bas Beuse wist op eigen terrein een 0-3 achterstand tegen Cartouche goed te maken. Na een ruststand van 0-2 eindigde het duel uiteindelijk in 3-3.

De Almeerders speelden een matige eerste helft waarin de tegenstander uit Leidschendam twee keer wist te scoren. In de 6e minuut opende Mats Dicke uit een strafcorner de score. De gasten kwamen in de 14e minuut op 0-2 dankzij een hard schot van Martijn van Grimbergen.

Pas na de pauze ging De Almeerse beter spelen. Toch kreeg de ploeg eerst nog een flinke domper te verwerken. Martijn van Grimbergen werd in de cirkel onderuit gehaald. De daaropvolgende strafbal werd door diezelfde Van Grimbergen benut waardoor de Almeerders tegen een 0-3 achterstand aankeken.

De Almeerders bleven na die tegenslag geloven in een resultaat. En die instelling leverde succes op. Nadat Bram Cornelisse de bal hard in de cirkel had gespeeld was het Youri de Bie die de bal licht kon toucheren: 1-3. In het vierde kwart bleven de Almeerders de tegenstander opjagen. Uit een mooie assist van Krijn Postuma kan Manuel Verga dan de aansluitingstreffer binnenwerken. In de laatste seconden van de wedstrijd volgt voor de Almeerders de beloning voor het getoonde karakter. Youri de Bie kan, uit opnieuw een perfecte assist van Postuma, de gelijkmaker binnen tikken: 3-3.