Almere City boekt ruime zege (1-8) in eerste bekerwedstrijd

ALMERE • Di 31 oktober 2023 | 22:09 • Dinsdag 31 oktober 2023 | 22:09

De profs van Almere City FC hebben het duel in de eerste ronde van de KNVB Beker gewonnen. In Rosmalen was de eredivisieploeg met 1-8 te sterk voor de amateurs van OJC Rosmalen. Die ploeg is in de reguliere competitie hekkensluiter in de Derde Divisie B.

Op Sportpark Groote Wielen in Noord-Brabant kwamen de Almeerders binnen vier minuten al op voorsprong. Kornelius Hansen schoof de bal binnen (0-1). Na dik een kwartier spelen scoorde Hansen opnieuw (0-2).

Thuisploeg slaat terug
Binnen een half uur spelen deed de thuisploeg iets terug. Mouad Hassan ging alleen af op keeper Samuel Radlinger en faalde niet (1-2).

Na die goal kregen de Brabanders meer vertrouwen, maar dat werd vijf minuten voor rust de kop ingedrukt. Lance Duivesteijn gaf via een pirouette een assist op spits Tomas Robinet die makkelijk tot scoren kwam voor de ploeg van trainer Alex Pastoor (1-3).

Tweede helft
Net als bij de start van de wedstrijd, kwam City in de tweede helft vroeg tot scoren. Opnieuw was het Hansen die doel trof (1-4). Snel daarna zagen de ruim 1600 supporters het scorebord naar 1-5 gaan, Manel Royo schoot de bal hoog in de goal achter doelman Luuk Vogels.

Een dik kwartier na de pauze mocht ook Yoann Cathline zijn naam op de lijst van doelpuntenmakers zetten (1-6). Lance Duivesteijn en Milan Corrijn gaven de ongeveer 600 meegereisde supporters uit Almere ook nog de zevende en achtste treffer. Zo bekert City zorgeloos verder en kan zich weer op de competitie richten.

Komend weekend spelen de Almeerders de elfde wedstrijd in de eredivisie. In Rotterdam is Sparta dan de tegenstander. Almere staat na tien wedstrijden veertiende en Sparta staat met vijftien uit tien op de zesde plek.

Eind deze week wordt bekend wie de volgende tegenstander wordt van de Almeerse voetballers in de strijd om de KNVB Beker.