City FC thuis hard onderuit tegen Heracles: 0-5

ALMERE • Zo 26 november 2023 | 12:18 • Zondag 26 november 2023 | 12:18

Almere City FC heeft voor het eerst sinds 23 september weer een nederlaag geleden in de eredivisie. In het eigen Yanmar stadion ging de ploeg van Alex Pastoor met 0-5 hard onderuit tegen Heracles.

Bij rust leidden de gasten uit Almelo nog met 0-1. Hiermee kwam er een einde aan een reeks van zes opeenvolgende wedstrijden, waarin de Almeerders geen nederlaag kenden in de eredivisie.

Snelle achterstand
Almere City kon niet slechter aan de wedstrijd beginnen: binnen drie minuten hadden de gasten een voorsprong te pakken. Mohamed Sankoh mocht de bal van dichtbij binnenwerken, nadat een korte corner bij de 2e paal werd teruggelegd en in de zestien bleef hangen: 0-1.

De Almeerders probeerden zich vervolgens te herpakken. De ploeg van Alex Pastoor had veel balbezit, maar kwam niet verder dan wat halve kansjes voor de goal van Heracles doelman Michael Brouwer. Zo gingen beide ploegen rusten met die 0-1 stand in het Yanmar Stadion.

City dringt aan na rust
In de rust bleven Van La Parra en Royo achter in de kleedkamer en kwamen Pena en Floranus binnen de lijnen bij Almere City FC. Dit leek effect te sorteren, want City drong steeds meer aan voor de goal van de gasten: Floranus zag zijn inzet geblokt en Ritmeester van de Kamp zag een schuiver in de handschoenen van Brouwer belanden.

Individuele fouten
Na 65 minuten kwam Heracles verrassend op 0-2 na slordig balverlies op het middenveld van Stije Resink, waarvan de gasten optimaal wisten te profiteren: Ouahim bediende Sankoh, die zijn tweede goal van de middag langs Nordin Bakker mocht schuiven. Twintig minuten voor tijd werd de wedstrijd definitief beslist: Nordin Bakker kon een schot van Sankoh niet goed keren, waarna invaller Nankishi van dichtbij de 0-3 mocht aantekenen.

Hattrick Sankoh
Even later werd het ook 0-4 voor de gasten via een afstandsschot van diezelfde Abed Nankishi, dat te machtig bleek voor City keeper Nordin Bakker. In de slotfase bepaalde Sankoh met zijn derde van de middag de eindstand op 0-5. Almere City FC na deze nederlaag tegen Heracles op plek 13 van de eredivisie met 13 punten uit 13 gespeelde wedstrijden. Komende vrijdag gaan de Almeerders op bezoek bij SC Heerenveen.

Wedstrijdverloop:

90+4: Afgelopen: Almere City - Heracles: 0-5

87. Sankoh mag ook de 0-5 maken. Zijn derde van de middag. ]

85. Nog een wissel bij Almere:

70. Heracles komt op 0-3. Nordin Bakker kan een inzet van Sankoh niet goed keren, waarna Nankishi van dichtbij de 0-3 mag maken.

65. Goal: Heracles na een foutje van Stije Resink op het middenveld. Ouahim kan oppikken en bedient vervolgens Sankoh, die de bal langs Nordin Bakker schuift: 0-2

64. Schuiver van Ritmeester van de Kamp is geen probleem

61. Geel voor Heracles speler Ouahim.

59. Vrije trap Almere via Koppmeiners: kopbal van Van Bruggen gaat vervolgens naast.

57. Schotpoging Floranus in de zestien van Heracles, maar zijn inzet wordt geblokt ten koste van een corner.

48. Heracles is direct gevaarlijk na rust: Sankoh werkt een voorzet van hansson nét naast.

46. Dubbele wissel bij Almere : Floranus en Alvaro Pena zijn in de ploeg gekomen voor Royo en Van La Parra.

45+2: Rust: 0-1

19. Geel voor Heraclied Roosken na een harde ingreep op Ritmeester van de Kamp.

18. Nadat de Almelose doelman Michael Brouwer een voorzet wegbokst probeert Peer Koopmeiners de bal met een volley over hem heen te schieten via de grond. Een gevaarlijk moment, maar de keeper heeft de bal ook in tweede én derde instantie.

17. Almere City FC lijkt tot een grote kans te komen. Stijn Bultman grijpt echter in waardoor Kornelius Hansen niet kan uithalen.

15. Corner Almere City: bal kan nét niet worden binnengekopt bij de eerste paal door de Fransman Thomas Robinet.

7. Rajiv van La Parra rost de bal vanuit een moeilijke hoek over de goal van Heracles.

3. Vroege goal Heracles via Mohamed Sankoh na een korte corner. Bal wordt vervolgens ingebracht en bij de 2e paal teruggekopt en uiteindelijk door Sankoh van dichtbij binnengewerkt: 0-1

1. De wedstrijd is begonnen in het Yanmar stadion.