14-jarig damtalent uit Emmeloord wint eerste wedstrijd op NK: "Het zit in de familie"

EMMELOORD • Vr 15 december 2023 | 6:30 • Vrijdag 15 december 2023 | 6:30

Het 14-jarige damtalent Matheo Boxum uit Emmeloord heeft donderdag zijn eerste wedstrijd op het NK Dammen gewonnen. Op dat toernooi in het Friese Drachten is hij één van de jongste deelnemers ooit.

Matheo voelt zich vereerd om het als jeugdige op te nemen tegen volwassenen. "Ja, dat is wel een speciaal gevoel. Het is als debutant sowieso erg leuk. Een compleet nieuwe ervaring."

Matheo werd dit jaar wereldkampioen dammen bij de aspiranten. Verder heeft hij al meerdere nationale en internationale titels bij de jeugd behaald. En nu dus deelname aan het NK Dammen.

Zijn ouders zijn trots. Vader Alex: "Heel spannend en verrassend dat hij zich heeft geplaatst. Hij speelde de halve finales om ervaring op te doen, des te mooier dat hij nu hier kan spelen."

Damfamilie
Matheo heeft zijn damtalent niet van een vreemde. "Het zit in de familie. Mijn vader damt. Maar ook mijn broer en mijn opa. Zo ben ik ermee in aanraking gekomen." Al vanaf zijn zesde is Matheo met dammen bezig. En zijn wens voor de toekomst: "Ik hoop uiteindelijk de grootmeestertitel te krijgen en wereldkampioen te worden bij de volwassenen."

De wedstrijden op het NK Dammen duren tot en met zaterdag 23 december.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel