Almere City zint op sportieve wraak tegen Fortuna Sittard - AlmEredivisie #18

ALMERE • Vr 19 januari 2024 | 17:46 • Vrijdag 19 januari 2024 | 17:46

Almere City FC wil zich zaterdagavond revancheren op de bekernederlaag tegen Fortuna Sittard van afgelopen woensdag (1-2). De Limburgers wisten zich in Almere dankzij twee goals van spits Kaj Sierhuis te plaatsen voor de kwartfinales van het toernooi om de KNVB beker. Zaterdagavond staan beide ploegen weer tegenover elkaar in het Yanmar stadion, maar dan in de eredivisie. Beide ploegen hebben halverwege het seizoen 19 punten uit 17 gespeelde wedstrijden.

De wedstrijd Almere City FC - Fortuna Sittard staat centraal in aflevering 18 van #AlmEredivisie, waarin we de profvoetballers van Almere City FC op de voet volgen tijdens hun debuutseizoen op het hoogste niveau.

Bekijk hier de gehele uitzending:

Mega teleurgesteld
Almere City trainer Alex Pastoor baalde woensdag als een stekker na de bekernederlaag. Hij was 'mega teleurgesteld', zei hij direct na afloop van de uitschakeling. Zijn ploeg liet een unieke kans liggen om zich voor het eerst in de clubgeschiedenis te plaatsen voor de kwartfinales van het bekertoernooi.

Geen spijt
Pastoor heeft geen spijt van zijn keuze om in het verloren bekerduel met Fortuna met maar liefst zes andere spelers in zijn basiselftal te beginnen (ten opzichte van de gewonnen competitiewedstrijd bij FC Volendam: 0-1). Hij liet onder andere basisspelers Kornelius Hansen, Stije Resink, Rajiv van La Parra en Theo Barbet op de bank beginnen. Nadat Almere City bij rust tegen een 0-2 achterstand aankeek, voerde Pastoor bij rust drie wissels door, waardoor het in de 2e helft beter ging lopen.

Lastige tegenstander
Fortuna Sittard is voor Almere City dit seizoen een lastige tegenstander. Fortuna klopte Almere eerder dit seizoen thuis met 2-1 en de Limburgers wonnen dus afgelopen woensdag met dezelfde cijfers voor de beker in het Yanmar stadion. City ontving Fortuna Sittard voor het laatst voor de competitie (Keuken Kampioen Divisie) in 2018: Fortuna won destijds afgetekend met 1-4 (met drie treffers van Vidigal).

Trainer Pastoor kan zaterdagavond tegen Fortuna beschikken over een nagenoeg fitte selectie. Alleen Christopher Mamengi en Faiz Mattoir ontbreken (komen beide terug van een blessure). De wedstrijd Almere City FC - Fortuna Sittard staat zaterdagavond onder leiding van scheidsrechter Manschot. De aftrap is om 21.00 uur.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel