Kiran Badloe: "De afgelopen twee en een half jaar zijn niet vlekkeloos geweest"

FLEVOLAND • Za 27 januari 2024 | 12:08 • Zaterdag 27 januari 2024 | 12:08

"Ik heb nooit echt een paar maanden lekker kunnen trainen", zegt windsurfer Kiran Badloe. De Lelystedeling moet alle zeilen bijzetten om een ticket voor de Olympische Spelen te pakken.

Badloe merkt dat hij het afgelopen half jaar juist wel lekker in vorm aan het raken is. Dat moet ook wel, want de Lelystedeling staat aan de vooravond van het WK IQFoil.

Tijdens het toernooi op het Spaanse eiland Lanzarote moet Badloe een goede prestatie neerzetten om in de strijd te blijven voor deelname aan de Olympische Spelen.

Hij moet op Lanzarote het gat met concurrent Luuc van Opzeeland zien te dichten. Voor Nederland is er maar één startbewijs voor de Olympische Spelen beschikbaar.

Van Opzeeland heeft een dikke voorsprong, want hij werd afgelopen augustus wereldkampioen in Scheveningen. Badloe viel toen in eigen land uit met materiaalpech. De Nederlandse IQFoilers hebben in totaal drie evenementen om zich te plaatsen voor de Spelen in Frankrijk.

Spannende strijd bij de vrouwen
Badloe is niet de enige Flevolander die nog een ticket moet binnenslepen. Ook bij de vrouwen is de strijd intens. De Almeerse vrouwen Sara Wennekes en Lilian de Geus knokken samen voor één startbewijs. Degene die tijdens het WK op Lanzarote als beste eindigt mag zich opmaken voor de Olympische Spelen.

Het WK IQFoil wordt gehouden van maandag 28 januari tot en met zaterdag 3 februari.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel