Almere City met opgeheven hoofd weg uit Eindhoven, na moeizame zege PSV

ALMERE • Za 27 januari 2024 | 18:47 • Zaterdag 27 januari 2024 | 18:47

Almere City heeft zaterdagavond de uitwedstrijd tegen PSV verloren. De nog altijd ongeslagen koploper wist in Eindhoven moeizaam een 2-0 overwinning te boeken tegen de promovendus. Bij rust was het 1-0 in het Philips stadion. Almere staat na deze nederlaag op plek 14 van de eredivisie met 20 punten uit 19 gespeelde wedstrijden.

Beide PSV goals kwamen zaterdagavond op naam Luuk de Jong. De spits heeft nu tegen alle 28 ploegen die hij in de Eredivisie ontmoette minimaal één doelpunt gemaakt. Almere ontbrak nog in dat rijtje.

Eerste helft duurt één minuut te lang voor Almere
In de eerste helft stond het prima bij Almere City. De ploeg van Alex Pastoor hield de linies dicht op elkaar en wist PSV fel af te jagen. De thuisploeg was wel een paar keer gevaarlijk, maar City keeper Nordin Bakker wist redding te brengen op goede mogelijkheden voor Lozano, Bakayoko en Noa Lang.

Na een half uurtje spelen wist Almere City voor het eerst gevaarlijk te worden in het Philips stadion: Stije Resink mocht aanleggen op de rand van de zestien, maar joeg de bal hard over. Even later kreeg Joey Jacobs een goede kopkans uit een corner, maar wist PSV doelman Benitez redding te brengen.

ANP

Beide ploegen leken naar de kleedkamer te gaan met een 0-0 stand, maar in de 44 minuut kwam PSV toch op voorsprong. Sergino Dest mocht er vandoor over links en leverde een prima voorzet af op Luuk de Jong, die voor Damian van Bruggen kwam en voor de 1-0 mocht tekenen.

ANP

In de 2e helft kwam Hamdi Akujobi in de ploeg bij Almere City en bleef Ritmeester van de Kamp achter in de kleedkamer. Na iets meer dan een uur spelen wist PSV de score te verdubbelen na een benutte strafschop van Luuk de Jong: 2-0.

Penalty na hands van Mbe Soh
De thuisploeg kreeg die penalty na een ongelukkige handsbal van Loic Mbe Soh na een schot van Lozano. In de extra tijd kreeg PSV huurling Jason van Duiven nog een goede kans op de aansluitingstreffer voor zijn nieuwe club Almere City, maar het bleef 2-0 in Eindhoven.