AlmEredivisie: Excelsior nog zonder Duijvestijn tegen Almere City

ALMERE • Do 1 februari 2024 | 19:45 • Donderdag 1 februari 2024 | 19:45

Almere City FC speelt vrijdagavond vanaf 20.00 uur de belangrijke thuiswedstrijd tegen directe concurrent Excelsior. Beide ploegen staan in de middenmoot van de eredivisie: Almere City staat 14de en heeft 20 punten uit 19 gespeelde wedstrijden, Excelsior heeft één punt meer uit evenveel wedstrijden en staat op plek 11.

De club uit Rotterdam kan vrijdagavond nog niet beschikken over Lance Duijvestijn, die donderdag de overstap maakte van Almere City naar Excelsior. Hij is nog niet speelgerechtigd.

De wedstrijd Almere City FC - Excelsior staat centraal in aflevering 20 van #AlmEredivisie, waarin we de profvoetballers van Almere City FC op de voet volgen tijdens hun debuutseizoen op het hoogste niveau. Bekijk hier de gehele uitzending:

Almere City trainer Alex Pastoor kan vrijdagavond tegen Excelsior niet beschikken over zijn aanvoerder Sherel Floranus, die geschorst is. Middenvelder Danny Post is niet fit en Christopher Mamengi komt terug van een blessure.

In april 2022 troffen City en Excelsior elkaar (destijds in de eerste divisie) voor het laatst in Almere: 3-0 (goals Puriel,Alhaft en Duijvestijn).Op Woudestein bleef het vroeg in het seizoen 0-0.

Almere City-coach Alex Pastoor promoveerde in 2010 met Excelsior ten koste van Sparta naar de eredivisie. City middenvelder Peer Koopmeiners werd vorig seizoen nog verhuurd aan Excelsior.

De wedstrijd staat vrijdagavond in het Yanmar stadion onder leiding van scheidsrechter Hensgens.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel