Volle bioscoopzaal voor docu over Almere City FC

ALMERE • Do 15 februari 2024 | 22:17 • Donderdag 15 februari 2024 | 22:17

"Een heel bijzonder gevoel", zo omschrijft Charlie Bootsman de première van de documentaire 'City de Club, Ally de Stad' over voetbalclub Almere City FC. De film werd donderdagavond voor het eerst vertoond in een volle bioscoopzaal van de Nieuwe Bibliotheek in Almere. Bij de première waren tientallen sponsoren van de club en andere betrokkenen aanwezig.

Bootsman is één van de drie documentairemakers van The Media Brothers die in opdracht van de voetbalclub maandenlang alles hebben gefilmd. "We zijn begonnen net voor de promotie, om terug te blikken met de hoofdrolspelers. We zaten natuurlijk midden in de gang naar de eredivisie. Die vervolgens eerst moeizaam ging, maar daarna steeds beter."

Verplicht gemaakte documentaire
De documentaire is onderdeel van het miljoenencontract dat de eredivisie heeft gesloten met betaalzender ESPN. Directeur John Bes van Almere City FC: "Het is een eis vanuit de eredivisie en ESPN dat je een documentaire maakt. Maar laat duidelijk zijn dat we er hartstikke blij mee zijn. We genieten er met volle teugen van."

De documentaire is aanstaande zondagavond op ESPN te zien. Over een paar maanden staat de docu ook op het YouTube-kanaal van Almere City FC.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel