Almere City FC wint bij PEC Zwolle dankzij fraaie goal van Robinet

ALMERE • Za 17 februari 2024 | 20:55 • Zaterdag 17 februari 2024 | 20:55

Almere City FC heeft op bezoek bij PEC Zwolle een grote stap gezet richting handhaving in de eredivisie. In een wedstrijd waarin er weinig te beleven valt, is een doelpunt van Thomas Robinet halverwege de tweede helft voldoende voor drie belangrijke punten. Met 27 punten uit 22 wedstrijden staat Almere City op een elfde plaats.

Opvallend bij de Almeerders: een eerste basisplaats voor PSV-huurling Jason van Duiven. En Damian van Bruggen zit op de bank, in zijn plaats speelt Loic Mbe Soh. In de eerste helft waren de kansen schaars in Zwolle. PEC had de bal, maar kwam amper tot uitgespeelde kansen.

ANP
De grootste mogelijkheid was vlak voor rust voor Jason van Duiven. De PSV-huurling, die voor het eerst in de basis mocht beginnen, schoot over nadat hij de bal kreeg van Jochem Ritmeester van de Kamp. De middenvelder was dus niet zelfzuchtig, maar had beter zelf een poging kunnen wagen.

Robinet scoort
Kansen turven bleek ook in de tweede helft geen moeilijke klus, want die waren er opnieuw amper. De Almeerders hielden de rijen goed gesloten en hadden via Ritmeester van de Kamp een aardige kans. Hij schoot echter recht op keeper Jasper Schendelaar af, waardoor het niet meer dan een hoekschop opleverde. Aan Zwolse zijde waren er ook wel wat gevaarlijke momenten, maar doelman Nordin Bakker hoefde zich amper in te spannen.

ANP
Zo leek het lange tijd op 0-0 af te stevenen, maar daar dacht Thomas Robinet anders over. Vanaf een meter of 25 schoot hij de bal in de kruising, waarmee hij Almere op voorsprong zette: 0-1. In de slotfase probeerde PEC wel de gelijkmaker te scoren, maar echt grote kansen gaven de Almeerders niet weg. En zo hield de ploeg van Alex Pastoor knap stand.