Almere City pakt thuis een punt tegen FC Utrecht

ALMERE • Za 9 maart 2024 | 20:01 • Zaterdag 9 maart 2024 | 20:01

Almere City FC heeft zaterdagavond een punt overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht. In het Yanmar Stadion werd het 1-1. Smet op de avond was een blessure voor eerste doelman Nordin Bakker, die zich moest laten vervangen door Samuel Radlinger. Almere City heeft nu 29 punten uit 25 gespeelde wedstrijden tijdens dit debuutseizoen in de eredivisie.

Droomstart
Almere City beleefde een droomstart in de eerste helft: de Fransman Yoann Cathline snelde binnen drie minuten (na een ouderwetse dubbele schaar) langs Utrecht-verdediger Hidde ter Avast en schoot vervolgens de bal hard en droog via de onderkant van de lat binnen: 1-0

Discutabele gelijkmaker
Na een kwartier spelen kwamen de gasten langszij na een goal van Sam Lammers. De 1-1 was omstreden omdat voorafgaande aan de goal Stije Resink gestrekt ging in de eigen zestien na een botsing met ploeggenoot Joey Jacobs. Scheidsrechter Van der Laan weigerde echter het spel stil te leggen en FC Utrecht kon vervolgens via Lammers de gelijkmaker aantekenen.

ANP
In het vervolg van de eerste helft hanteerden beide ploegen veel 'de lange bal' en werd het een echte vechtwedstrijd waarin voor elke meter werd gestreden. Almere City leek vijf minuten voor rust de 2-1 te maken, maar de goal van de Bask Alvaro Pena werd geannuleerd vanwege buitenspel. Zo was het bij rust 1-1 in het Yanmar Stadion.

Kansen na rust
In de tweede helft kwamen Theo Barbet en Adi Nalic bij Almere City in de ploeg voor Joey Jacobs en Rajiv van La Parra. Na 10 minuten spelen in de tweede helft was FC Utrecht dichtbij de 1-2, maar City-keeper Nordin Bakker had een uitstekende redding in huis op de kopbal van Lammers.

Na een spelen kwamen ook Yann Kitala en Jason van Duiven in de ploeg bij Almere. De thuisploeg was vervolgens gevaarlijk: Koopmeiners zag een inzet nét naast gaan, terwijl Kitala net over schoot.

ANP

Doelman Bakker valt geblesseerd uit
Na 75 minuten ging de onbetwiste eerste doelman van Almere City Nordin Bakker erbij zitten. Hij moest zich geblesseerd laten vervangen door de Oostenrijker Samuel Radlinger, die zijn debuut in de eredivisie mocht maken.

City heeft geen geluk in slotfase
In de slotfase drong Almere City aan en ging nadrukkelijk op zoek naar de overwinning: Stije Resink schoot een fraaie vrije trap op de lat en Cathline zag een inzet ternauwernood gekeerd worden door FC Utrecht doelman Barkas. Zo bleef het uiteindelijk 1-1 in het Yanmar Stadion. Volgende week spelen de Almeerders een uitwedstrijd tegen Vitesse.