Bekerstunt: hockeyers Almere bereiken finale Gold Cup ten koste van Oranje Rood

ALMERE • Vr 22 maart 2024 | 6:40 • Vrijdag 22 maart 2024 | 6:40

De eerste mannenploeg van de Almeerse Hockey Club heeft donderdagavond voor een daverende bekerstunt gezorgd door de finale van de Gold Cup te bereiken ten koste van Oranje Rood uit Eindhoven. De Eindhovense ploeg mag worden aangeduid als een van de beste ploegen ter wereld.

Op het eigen sportpark Klein Brandt was de nummer 11 van de Promotieklasse (het een-na hoogste niveau) verrassend met 2-1 te sterk voor de huidige koploper van de Hoofdklasse(het hoogste niveau).

Het is voor de Almeerders het tweede achtereenvolgende jaar dat ze de finale van het landelijke bekertoernooi bereiken. In de eindstrijd treft de ploeg binnenkort een andere topper uit de hoofdklasse: Kampong uit Utrecht, dat donderdagavond met 4-2 won bij Tilburg. Bij Kampong spelen oud Almere-spelers Jonas de Geus en Terrance Pieters.

Manu Verga breekt wedstrijd open
Vooraf gaven weinigen enige kans aan de Almeerders om de finale te bereiken, maar de ploeg van coach Bas Beuse begon prima aan de wedstrijd en toonde geen ontzag voor Oranje Rood. In het tweede kwart namen de Almeerders zelfs brutaal de voorsprong na een prima goal van Manuel Verga. Deze 1-0 bleek ook de ruststand.

In het 3e kwart drongen de gasten verder aan en gingen de Brabanders nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Toch konden de Almeerders knap stand houden en gingen ze nog altijd met die 1-0 voorsprong het laatste kwart in.

Aanvoerder Bram Cornelisse beslist wedstrijd
In het 4e kwart kwam Oranje Rood via een strafcorner 9 minuten voor tijd alsnog op gelijk hoogte en leek het een lastig karwei te gaan worden voor de Almeerders. De thuisploeg toonde echter veerkracht en wist via een benutte strafcorner van aanvoerder Bram Cornelisse opnieuw een voorsprong te pakken: 2-1. In de slotfase ging Oranje Rood zonder keeper spelen en waren er nog kansen op de 2-2, maar uiteindelijk trokken de Almeerders de wedstrijd knap over de streep, dit tot grote vreugde van het massaal aanwezige publiek op sportpark Klein Brandt.