Supporters Badminton Vereniging Almere onderweg naar de landsfinale

ALMERE • Za 23 maart 2024 | 11:42 • Zaterdag 23 maart 2024 | 11:42

Badminton Vereniging Almere kan zaterdag Nederlands kampioen worden in Den Bosch. Een groep supporters is vanochtend met een bus vertrokken vanuit Almere om de badmintonners aan te moedigen. De ploeg speelt om 13.30 uur tegen DKC uit Den Haag.

Het eerste team van BV Almere staat voor de zesde keer in de finale van de Eredivisie. De club won tot nu toe één keer de landstitel, dat was in 2020. Het is de eerste keer dat DKC en Almere elkaar treffen in de finale. BV Almere werd vorig jaar door DKC uitgeschakeld in de halve finale en wil dus revanche.

De ploeg plaatste zich 10 maart door in de halve finale Drop Shot uit Den Haag te verslaan.

Volgens speler Dyon van Wijlick staat Almere een loodzware wedstrijd te wachten tegen DKC. Hij zegt dat de ploeg uit Den Haag zaterdagmiddag de favoriet is in sporthal Maaspoort in Den Bosch. In de reguliere competitie in de Eredivisie speelde Almere een keer gelijk (4-4) en in Den Haag was DKC met 5-3 te sterk.

Regerend landskampioen BC Duinwick wist zich niet te plaatsen voor de finale, dus zal een nieuw team zich kronen tot kampioen van Nederland.