Almere City wil zich veilig spelen in Deventer, Pastoor zwijgt over toekomst 

ALMERE • Za 6 april 2024 | 19:06 • Zaterdag 6 april 2024 | 19:06

Almere City FC kan zich zondagmiddag in de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles definitief veilig spelen in de eredivisie. Bij winst in Deventer komt de ploeg van trainer Alex Pastoor op 35 punten uit 29 gespeelde wedstrijden en dat is voldoende voor nog een seizoen op het hoogste niveau.

De wedstrijd Go Ahead Eagles - Almere City FC staat centraal in aflevering 28 van #AlmEredivisie, waarin we de profvoetballers van Almere City FC op de voet volgen tijdens hun debuutseizoen op het hoogste niveau. Bekijk hier de gehele uitzending

Almere City treft in Go Ahead Eagles een sterke tegenstander, die dit seizoen 'vriend en vijand' verbaast met een voorlopige 7e plaats op de ranglijst. Afgelopen donderdag speelde de ploeg van coach René Hake nog verrassend met 1-1 gelijk bij Ajax. Almere City speelde de afgelopen 5 wedstrijden telkens gelijk, maar verloor in dit kalenderjaar alleen nog maar van PSV en Feyenoord.

Theo Barbet geschorst
De eerste wedstrijd tussen beide ploegen eindigde eerder dit seizoen in een 0-0 gelijkspel in het Yanmar stadion. De Fransman Theo Barbet pakte afgelopen donderdag zijn 5e gele kaart in de uitwedstrijd tegen RKC (0-0) en is geschorst voor de wedstrijd in de Adelaarshorst. Middenvelder Danny Post ontbreekt vanwege een enkelblessure en ook voor de keepers Nordin Bakker en Stijn Keller, die terugkomen van een blessure, komt de wedstrijd in Deventer nog te vroeg.

Toekomst Alex Pastoor
De Telegraaf bracht vrijdag een artikel waarin gesteld werd dat Alex Pastoor zijn aflopende verbintenis komende zomer niet zal gaan verlengen bij Almere City. Volgens de krant heeft Pastoor zijn beslissing inmiddels aan de directie bekendgemaakt, zodat de club op zoek kan naar een nieuwe trainer.

Zaterdagmorgen na de afsluitende training wilde Pastoor niet uitvoerig reageren op het artikel: "Jan en alleman dropt gewoon overal ballonnetjes. Ze schrijven maar, maar wij doen daar even niet aan mee. Wij hebben gezegd wat wilden zeggen en that's it !"

In een eerder stadium liet technisch manager Johan Hansma in de Podcast AlmEredivisie weten dat club en trainer met elkaar afgesproken hebben dat er uiterlijk voor zondag 21 april duidelijkheid moet zijn of Pastoor wél of niet zijn contract wil gaan verlengen bij de club.

De wedstrijd Go Ahead Eagles - Almere City FC begint zondagmiddag om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidrechter Bas Nijhuis.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel