Almere City pakt knap een punt bij Go Ahead Eagles: 1-1

ALMERE • Zo 7 april 2024 | 14:30 • Zondag 7 april 2024 | 14:30

Almere City heeft zondagmiddag knap een punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles. In Deventer werd het uiteindelijk 1-1 na een aantrekkelijke wedstrijd. Almere City komt door het zesde gelijkspel op rij op 33 punten met nog 5 wedstrijden te spelen dit seizoen.

In de eerste helft kwam de thuisploeg vroeg op voorsprong via Oliver Edvardsen. In eerste instantie kon Almere City doelman Samuel Radlinger een inzet van Tengstedt nog knap keren, maar in de rebound schoot Edvardsen hard raak: 1-0

Ploeg gooit schroom van zich af
Na deze snelle openingstreffer gooide Almere City de schroom van zich af en zocht de ploeg van Alex Pastoor brutaal de aanval. Dit leidde tot kansen in de Adelaarshorst. Eerst kopte de Fransman Thomas Robinet hard op de paal na een corner. Een paar minuten later was het wél raak voor de Almeerders: Hamdi Akujobi bediende diezelfde Robinet met een prima voorzet: de clubtopscorer mocht vervolgens van dichtbij knap raak koppen: 1-1.

City verzuimt voorsprong te pakken
Ook na deze gelijkmaker bleef Almere City prima in de wedstrijd zitten en verzuimde de ploeg van Alex Pastoor de voorspong te pakken in Deventer: eerst schoot Adi Nalic op aangeven van Robinet net naast, even later kopte opnieuw Robinet na een corner nét over. Bij rust rust was het daarom 1-1 in Deventer.

Direct na rust kreeg Almere City binnen twee minuten weer een goede mogelijkheid op de voorsprong: Robinet controleerde een diepe bal prima in de zestien, maar schoot vervolgens over.

Afgekeurde goals
Daarna zagen beide ploegen een doelpunt afgekeurd worden. Almere City leek de 1-2 te maken via Cathline, maar de Franse aanvaller stond buitenspel en ook de thuisploeg zag een goal geannuleerd worden vanwege een handsbal.

VAR moment
Een kwartier voor tijd riep de VAR scheidsrechter Nijhuis naar het scherm. De arbiter had Breum van Eagles geel gegeven vanwege een schwalbe in de zestien van Almere na een interventie van Joey Jacobs.De VAR vond het echter een penalty, maar Nijhuis bleef bij zijn beslissing.

Tien minuten voor tijd kwam Almere City heel goed weg, nadat een vrije trap van invaller Finn Stokkers, via Radlinger en de paal niet in de goal ging. In de slotfase mocht City aanvaller Faiz Mattoir na anderhalf jaar van blessureleed zijn rentree maken. Uiteindelijk bleef het 1-1 in de Adelaarshorst.

Nagenoeg veilig
De Almeerders hebben nu 33 punten met nog 5 wedstrijden te spelen tijdens hun debuutseizoen op het hoogste niveau. De ploeg van Alex Pastoor is daarmee nagenoeg veilig: het verschil met plek 16 (nacompetitie-plek) is 11 punten. Volgende week zaterdag speelt Almere City een thuiswedstrijd tegen Sparta