Bizar slot nekt Almere City in thuiswedstrijd tegen Sparta: 2-3

ALMERE • Za 13 april 2024 | 21:03 • Zaterdag 13 april 2024 | 21:03

Almere City heeft zaterdagavond de thuiswedstrijd tegen Sparta verloren. De ploeg uit Rotterdam was in het Yanmar stadion uiteindelijk met 2-3 te sterk voor de ploeg van Alex Pastoor. Door de nederlaag zijn de Almeerders nog niet veilig in de eredivisie: met nog 4 wedstrijden te spelen is de voorsprong op plek 16 (nacompetitie-plek) 9 punten.

Almere City schoot uit de startblokken in het eigen Yanmar stadion en kwam snel op voorsprong via Yoann Cathline. De Fransman snelde op links langs zijn tegenstander Bakari en wist vervolgens doelman Nick Olij te verrassen in de korte hoek: 1-0.

Na die fraaie openingstreffer groeide Sparta in de wedstrijd en kregen de gasten kansen. Doelman Radlinger kon in eerste instantie nog de gelijkmaker voorkomen met enkele reddingen. De 1-1 viel echter na 20 minuten: Bakari mocht er vandoor over rechts en bediende vervolgens spits Tobias Lauritsen, die van dichtbij de bal mocht binnenlopen.

Ook na die gelijkmaker had Almere City het lastig tegen een goed voetballend Sparta. Na een half uur spelen kwamen de gasten ook op voorsprong in het Yanmar stadion: Saito was Ritmeester van de Kamp te slim af en legde vervolgens terug op Djevencio van de Kust, die de bal knap hoog in de touwen binnenschoot. Deze 1-2 bleek ook de ruststand.

In de 2e helft gingen de Almeerders op jacht naar de gelijkmaker, maar Sparta bleek een stugge tegenstander en kansen waren aanvankelijk schaars voor de thuisploeg. Naarmate de 2e helft vorderde werd 'City' dreigender voor de goal van Sparta: invaller Rajiv van La Parra werd door Resink de zestien in gestuurd, maar kon vervolgens de bal niet goed controleren waardoor deze goede mogelijkheid verkeken ging. Tien minuten voor tijd kreeg spits Robinet op aangeven van invaller Hansen een kopkans, maar zijn inzet ging over.

Bizarre slotfase
De wedstrijd leek teleurstellend in 1-2 te gaan eindigen, maar het venijn zat 'm in de staart. Vlak voor tijd kwamen de Almeerders in de 87ste minuut toch nog op gelijke hoogte door een goal Thomas Robinet, na een fraaie actie van zijn landgenoot Theo Barbet: 2-2. De vreugde was groot, maar lang konden de Almeerders niet van die gelijkmaker genieten, want Sparta sloeg direct na de aftrap via een volley van Verschueren genadeloos toe. Deze 2-3 in de 88ste minuut bleek uiteindelijk ook de einstand, waardoor er een einde kwam aan een reeks van zes gelijke spelen op rij voor de Almeerders.