Directeur City FC betreurt vertrek Pastoor, eerste gesprekken met nieuwe kandidaten al gevoerd

ALMERE • Di 16 april 2024 | 6:00 • Dinsdag 16 april 2024 | 6:00

Algemeen directeur John Bes betreurt het aanstaande vertrek van hoofdtrainer Alex Pastoor bij Almere City FC: "Het is jammer, maar het is ook heel mooi geweest." Maandagmiddag werd bekend dat Pastoor komende zomer na een dienstverband van tweeëneenhalf seizoen zal vertrekken bij de club waarmee hij op 11 juni 2023 naar de eredivisie promoveerde.

De clubleiding van Almere City sprak in een eerder stadium uit ook volgend seizoen graag door te willen met de huidige hoofdtrainer. Maar algemeen directeur Bes heeft het vertrek van Pastoor te accepteren: "Ik kan niet anders. Tegelijkertijd hoort dit in algemene zin bij het leven, maar zeker ook in specifieke zin bij een topsportorganisatie. Je moet anticiperen op dit soort zaken, dat hoort nou eenmaal bij een voetbalclub."

Toe aan iets anders
Volgens Bes heeft Pastoor bij de clubleiding aangegeven dat hij toe is aan iets anders. "Ik laat het aan hemzelf om uit te leggen wat dat dan is. Het heeft in ieder geval niet aan ons gelegen! Hij heeft hier heerlijk gewerkt. Zijn quote is ook altijd dat hij nog nooit zo lekker gewerkt heeft als hier."

Gesprekken met kandidaat-opvolgers
De Almeerse clubleiding was al een tijdje op de hoogte van de beslissing van Pastoor, maar heeft bewust tot deze week gewacht om met het nieuws naar buiten te komen.

Technisch manager Johan Hansma had al voorgesorteerd op een mogelijk vertrek van Pastoor en er hebben inmiddels al enkele gesprekken plaatsgevonden met kandidaat-trainers voor het komend seizoen.

In het geruchtencircuit worden de namen van VVV Venlo trainer Rick Kruys en Ajax assistent-trainer Hedwiges Maduro genoemd als mogelijke opvolgers.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel