77-jarige tafeltennisser Arie Hoek wil nog lang niet stoppen: "Ik wil nog tien jaar door!"

ZEEWOLDE • Zo 21 april 2024 | 8:30 • Zondag 21 april 2024 | 8:30

Arie Hoek is 77 jaar maar nog wekelijks actief bij tafeltennisvereniging ZETA in Zeewolde. Als het aan de fanatieke senior ligt blijft hij dat nog tien jaar doen. Zijn motto luidt: "Gewoon doen wat je kan doen. En dat niet meer doen wat je niet kan doen."

Het klinkt heel simpel maar dit is wel precies wat Hoek al jaren doet. Ondanks kleine pijntjes staat ie nog steeds zijn mannetje achter de tafeltennistafel. Want tafeltennis is al heel lang zijn passie. "Vanaf mijn zevende ben ik er mee begonnen."

Ondanks zijn respectabele leeftijd protesteert volgens Hoek zijn lichaam niet of nauwelijks. "Nee, hooguit mijn neus. Die is regelmatig verkouden waardoor ik moeilijker adem. Maar voor de rest nee."

Blijven sporten
Hoek kan zijn leeftijdsgenoten aanraden om te blijven sporten. "Als het echt niet kan moet je het niet doen. Maar doe wel wat je nog wel kan. En je kan op heel veel verschillende niveaus nog wat doen aan sport. Er zijn ook mensen die in een rolstoel achter de tafeltennistafel zitten." Het heeft volgens Hoek veel met je instelling te maken.

Hoek kan maar geen genoeg krijgen van het tafeltennissen bij tafeltennisvereniging ZETA. "Het is een leuke club waar je naast het tafeltennis ook over de dingen van het leven kan praten. En je kunt er lekker warm van worden, want van alleen maar zitten en boekjes lezen ga je niet veel zweten."

Senioren van 65 jaar en ouder komen onvoldoende in beweging. Drie van de vijf bewegen niet of nauwelijks. In onze serie 'Krasse knarren' aandacht voor Flevolandse ouderen die wél regelmatig sporten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel