Hockeyers gaan vanavond voor stunt bij bekerfinale op eigen veld

ALMERE • Do 25 april 2024 | 6:44 • Donderdag 25 april 2024 | 6:44

De mannen van de Almeerse Hockey Club zien de finale van de landelijke beker (de Gold Cup) als positieve onderbreking van de regulier competitie. De ploeg uit de Promotieklasse speelt donderdagavond op eigen veld tegen hoofdklasser Kampong.

Het is een groot contrast, want in de reguliere competitie moeten de mannen van de Almeerse Hockey Club alle zeilen bijzetten om zich te handhaven. De ploeg staat er in de Promotieklasse (een-na hoogste niveau) namelijk niet goed voor.

Vier duels voor het einde van dit seizoen staat Almere op een degradatieplaats. In de slotfase van de competitie moet Almere zich veilig zien te spelen.

Stunten
Almere haalde de finale van de Gold Cup door in de halve finale met 2-1 te winnen van hoofdklasser Oranje Rood. Om de landelijke beker te pakken moet Almere opnieuw zorgen voor een stunt.

Aanvoerder Bram Cornelisse zegt dat alles mogelijk is. "Tegen Kampong wordt lastig, maar het kan zomaar gebeuren", zegt hij.

Volgens Cornelisse is de hele club bezig met deze wedstrijd. Het moet volgens hem een groot feest worden op sportpark Klein Brandt. Hij verwacht veel publiek langs de kant en Cornelisse hoopt extra sponsors aan te kunnen trekken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel