Polderhuis wordt wel Polenhuis

BANT • Ma 12 augustus 2013 | 16:30 • Maandag 12 augustus 2013 | 16:30
Het is wel degelijk de bedoeling dat het Polderhuis in Bant een onderkomen voor arbeidsmigranten wordt. Dat bleek maandag voor de rechtbank in Lelystad. De gemeente Noordoostpolder heeft een vergunning afgegeven die het mogelijk maakt een hotel in het gebouw te starten.

Een groep inwoners van Bant maakte daartegen bezwaar, omdat die vermoedde dat het hotel een zogenaamd Polenhotel zou worden. De gemeente wees deze bezwaren van de hand. Voor de rechtbank bleek dat de vermoedens van de bewoners juist waren. Het Polderhuis is voor 5 jaar verhuurd aan een uitzendorganisatie die in het voormalige café-restaurant vooral arbeidsmigranten wil onderbrengen.

Een gemeentewoordvoerder liet tijdens de rechtszaak weten, deze opzet niet zo te hebben begrepen. Een jurist van de gemeente zegt dat uitgezocht moet worden of een Polenhotel wel binnen het bestemmingsplan past. Verantwoordelijk wethouder Willy Schutte wil niet reageren voor de uitspraak van de rechter. Ook de eigenaar van het Polderhuis geeft geen commentaar.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel