Slachtoffer ongeval vetverwerkingsbedrijf nu verdacht van zware mishandeling

BANT • Di 2 februari 2021 | 20:06 • Dinsdag 2 februari 2021 | 20:06

De 44-jarige Pool Marcin W. die in juli vorig jaar het slachtoffer werd van een ernstig bedrijfsongeval bij Beneluxvet in Dronten, hoorde dinsdag twee jaar cel eisen in de Lelystadse rechtbank. Volgens de officier van justitie probeerde hij met grof geweld een valse verklaring over het ongeluk los te peuteren bij een andere Pool. Dat gebeurde bij Hotel Noordoostpolder in Bant op 21 oktober.

W. trapte het slachtoffer samen met de 26-jarige Pool Pjotr T. 'bijna dood'. Hij was verwikkeld geraakt in een schadevergoedingsprocedure met het vetverwerkingsbedrijf, waar hij zijn been ernstig had verbrand tijdens het werk.

Om geld los te krijgen, moest het slachtoffer verklaren dat W. beschermende kleding had gedragen terwijl dat niet zo was, zo stelde de officier. De man weigerde mee te werken aan de 'zwendel' en dat kwam hem duur te staan.

Zwaar mishandeld
De verdachten sloegen het slachtoffer volledig in elkaar in het arbeidsmigrantenhotel. Daarbij zou ook een boksbeugel zijn gebruikt. De man is met spoed per ambulance naar het ziekenhuis in Zwolle gebracht. Ook de hulp van een traumahelikopter werd ingeroepen. Die landde langs de N50 bij Kampen, waar trauma-arts en de ambulancemedewerkers overleg voerden.

Het slachtoffer hield aan het geweld wonden in zijn gezicht en ook een open fractuur van het neusbeen over. Op zijn neus zit sindsdien een blijvend litteken. Nog altijd heeft hij last van de gebeurtenissen, vertelde hij. Hij kampt met slaapproblemen en hoofdpijn.

Schadevergoeding
De officier bestempelt het geweld als een poging tot doodslag. Hij eiste naast een schadevergoeding van 5.000 euro ook een celstraf van 24 maanden tegen beide verdachten.

W. vertelde de rechters dat het slachtoffer hem aanviel die dag en dat het uiteindelijk bij wat duw- en trekwerk en een enkele klap is gebleven. T., zei zelfs helemaal niet aanwezig te zijn geweest bij de vechtpartij. "Ik was met W. mee om wat van zijn spullen op te halen in het hotel, toen er opeens rumoer was. Toen ben ik direct weggerend."

De schadevergoedingsprocedure met Beneluxvet is overigens nog altijd niet afgerond, vertelde W.. Hij hoopt dat zijn advocaat dat alsnog voor hem zal regelen. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel