Vechtersbazen Hotel Noordoostpolder verdacht van poging tot doodslag

BANT • Vr 6 november 2020 | 11:06 • Vrijdag 6 november 2020 | 11:06

Twee mannen die vorige maand betrokken waren bij een vechtpartij in Hotel Noordoostpolder in Bant, worden verdacht van poging tot doodslag of zware mishandeling. De raadkamer van de rechtbank heeft donderdag bepaald dat het duo van 44 en 27 jaar drie maanden langer vast mag worden gehouden. Bij de vechtpartij raakte woensdag 21 oktober een 52-jarige man uit Bant ernstig gewond. Hij werd met spoed en onder toezicht van een trauma-arts naar het ziekenhuis gebracht.

Tijdens het onderzoek naar de mishandeling zijn nog twee andere verdachten aangehouden. Een 21-jarige man die op 21 oktober samen met de 44-jarige man werd opgepakt, is na verhoor weer vrijgelaten.

Op 26 oktober is verder nog een 22-jarige man opgepakt. Hij zou een dag voordat de vechtpartij in het hotel plaatsvond, het latere slachtoffer al hebben geïntimideerd. Volgens het OM wordt de 22-jarige verdacht van openlijke geweldpleging, maar zit hij niet meer vast.

Over de achtergronden van de zaak is officieel nog niets bekendgemaakt. Volgens dagblad De Stentor is de 44-jarige verdachte de Poolse man die afgelopen zomer zijn been ernstig verbrandde bij een vetverwerker in Dronten. Het 52-jarige slachtoffer van de vechtpartij zou getuige van dat ongeval zijn geweest, maar hij zou weigeren om daarover een verklaring af te leggen. Om hem alsnog daartoe te bewegen, zou de 52-jarige man zijn bedreigd en later ook mishandeld. Ook zijn auto werd vernield.

Het bedrijfsongeval met de Poolse man kreeg landelijk aandacht in de media. Het uitzendbureau bracht de gewonde man wel naar de huisarts, maar daarna zou hij naar huis zijn gestuurd. Uiteindelijk belandde de Pool met hulp van vakbond FNV in het brandwondencentrum in Beverwijk.
Voor andere arbeidsmigranten in Dronten was het verhaal van hun buurman de druppel. Zij maken zich, zeker in coronatijd, veel zorgen over hun veiligheid en toegang tot de zorg.

Bestuurder Bart Plaatje van vakbond FNV ontfermde zich destijds over de gewonde Poolse man. Plaatje kan de arrestatie van de 44-jarige niet bevestigen, maar vertelt wel dat het hem sinds de vechtpartij in Bant niet meer is gelukt om de arbeidsmigrant telefonisch te bereiken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel