NS: trein reed 58 keer station voorbij

FLEVOLAND
De Nederlandse Spoorwegen zijn dit jaar 58 keer een Flevolands station voorbijgereden om te voorkomen dat er vertraging ontstaat. Dat blijkt uit cijfers van de NS aan staatssecretaris Mansveld van het ministerie van Infrastructuur en Milieu.

Reizigers op station Almere Oostvaarders werden het meest voorbijgereden, namelijk 20 keer. Station Dronten werd maar één keer overgeslagen.

In totaal maakten de treinen tot 13 november van dit jaar ruim 530.000 stops in Flevoland. 1 op de 9.000 treinen sloeg een station over. Dat komt neer op ruim 1 trein per week.

reacties (7)

 • Machinist

   

  Ik rij al vanaf het begin op de Flevo- en Hanzelijn en heb dit nog nooit meegemaakt. Hoogstens een keer een vergissing toen ik dacht een intercity te hebben. ook nog nooit gehoord dat een collega een station moet overslaan, dus allemaal onzin dat bewust een station overslaan omdat je te laat bent!

  reageer
 • aron

   

  als de trein niet stopt op oostvaarders kan ik altijd nog aan de noodrem gaan hangen. stopt hij precies voor de deur.

  reageer
 • Poe

   

  58 keer op 530000 stops... Iedereen die zich daar druk over maakt kan misschien beter medicatie nemen. 0,001% hebben we het over

  reageer
 • Rita

   

  Het ontgaat velen dat het voorbij rijden bedoeld is om nog veel groter leed bij nog veel meer mensen te vermijden. Veel problematischer is het doorrijden omdat de trein te vol is. Overigens heb je ook extra stops. Bijvoorbeeld wanneer de stoptrein niet stopte of uitviel stopt vak de Intercity extra. Goed van NS!

  reageer
 • Mensto

   

  Wanneer je ervan uitgaat, dat een halte eerder al bekend is dat de volgende halte door tijdgebrek moet worden overgeslagen, zul je passagiers tijdig kunnen waarschuwen om eventueel een halte eerder uit te stappen. De reiziger kan dan bepalen wat het handigst is: nu uitstappen of straks een halte terug te reizen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • kees

   

  Als je jezelf niet aan een dienstregeling kunt houden, moet je het bedrijf van de hand doen en wel naar iemand die dat wel kan.

  reageer
 • ron

   

  wat gebeurt er dan als er 2 keer zo veel treinen op 1 lijn zitten? rijden er dan 4 keer zo vaak treinen door ? 5 minuten wachten op de volgende is tot daar aan toe maar als je niet kan uitstappen is toch wel heel erg vervelend. ben wel benieuwd over hoeveel gedupeerden je spreekt die niet konden uitstoppen per doorgereden trein.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert