Staking vissers verlengd tot en met maandag

URK
De Urker Noordzeevissers blijven in elk geval tot dinsdag aan wal. Ook de visafslag blijft tot en met maandag dicht. Dat hebben de vissers woensdag besloten tijdens een manifestatie op de visafslag.

Zo'n 200 vissers uit Urk en de rest van het land waren daar bijeengekomen om te protesteren tegen de lage prijzen voor schol en tong.

Het is nog onduidelijk of vissers van buiten Urk zich aansluiten bij de acties. De meesten zijn nu op zee. Hun vertegenwoordigers, die op Urk waren, gaan met hen in overleg als ze vrijdag weer terugkeren.

reacties (7)

 • Polderboer

   

  een visserman is meer van deze wereld dan jij zo te lezen

  reageer
 • Wordt het nu eens geen tijd, dat de Urkers vissers eens een keer uit hun eigen wereldje stappen en zich verdiepen in de ECHTE wereld?

  reageer
 • marx

   

  het socialisme heeft weinig goeds gebracht. zou je moeten kunnen weten

  reageer
 • Visserman

   

  Dat is toch niet vergelijkbaar zeg. Het gaat hier om een product waar markt voor is en wat winstgevend verkocht kan worden. Alleen zit die winst nu op 1 plek en die zou je kunnen delen. De handelaren hebben de vissers ook nodig namelijk.

  reageer
 • Koos

   

  Joop, Joop. Weet jij misschien nog wat er ooit met de textielarbeiders is gebeurd? Weet je misschien ook nog wat er met de scheepsbouwers gebeurde? Tja, zo komen af en toe (helaas!) sommige beroepen onder grote druk te staan. Waarom mag dat van jou niet op Urk?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Joop

   

  Ik wil jou wel eens horen als je maar 200 euro bruto per week verdiend en gemiddeld 80 uur maakt. Lul niet zo dom. Is veel verborgen armoede omdat de urkers te trots zijn en altijd hard blijven werken. Vooral de vissers

  reageer
 • diss

   

  Steun zoeken bij collega,s?? Waarom? Als de Urkers het andersom krijgen laten zij de boel zakken. Dit zal een enkeling zijn. Nee heren Urker vissers. Domme actie met geen enkele stellingname welke goed geformuleerd is . Nogmaals waar zijn de voormannen bestuurders welke al jaren hier van op de hoogte zijn. Laat de vis lekker zwemmen > Na tijden weer tijden. Soit

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert