Almere koopt zorg in voor alle Flevolandse gemeenten

FLEVOLAND
Almere gaat vanaf januari belangrijke delen van de zorg inkopen voor alle zes de Flevolandse gemeenten. Dat hebben de gemeenten met elkaar afgesproken.

In januari gaat de verantwoordelijkheid voor de zorg over van het rijk naar de gemeenten, de zogenoemde transitie. Door de inkoop van de zorg in één hand te houden verwachten de gemeenten zowel financieel als inhoudelijk voordeel te behalen.

Het gaat daarbij om allerlei vormen van zorg, zoals jeugdzorg, ouderenzorg en dagbesteding. De gemeenten hebben duidelijke afspraken met Almere gemaakt over wat er precies nodig is.

reacties (16)

 • Peter Spek

   

  De laatste alinea klopt niet in dit bericht. Het gaat alleen om jeugdzorg. Voor andere vormen van zorg blijven gemeenten zelf de inkoper.

  reageer
 • CV

   

  Zeewolde hoort straks bij de Veluwe en niet meer bij de verdeling van Flevoland.

  reageer
 • Anneke.

   

  Nou als het allemaal zo goed geregeld wordt als het idioot hoge betalen van het parkeergeld in Almere worden we allemaal leeg gezogen

  reageer
 • .\/\/.

   

  "Als alle gemeentes gezegd hadden we doen het niet heeft Den Haag geen poot om op te staan." - zo zit de wereld niet in elkaar, en dat is maar goed ook. Alle gemeentelijke diensten zijn gehouden aan de wet, en als de wet zegt dat het zus of zo moet, dan moet het ook zo. Anders zou het land aan allerlei weigerambtenarij ten onder kunnen gaan. Of het decentrailseren van de zorg een goede zaak is of niet....dat is natuurlijk een heel ander vraagstuk. Uiteindelijk zal het er ongeveer op neer komen dat de lokale afdelingen die vroeger onder het Rijk vielen nu door een conglomeraat van gemeenten wordt beheerd. Voor de eindgebruiker misschien niet spectaculair, omdat er natuurlijk nog steeds dezelfde wettelijke regels worden uitgevoerd, maar in mijn ogen is er in de toekomst meer kans op 'lokaal gekleurd beleid', waarbij allerlei religieus-politieke clubs hun kans schoon zullen zien om de burger te terroriseren met hun dwingelandij.

  reageer
 • Peter Aggenbach

   

  Dat dacht ik nou ook. Jeugdzorg Flevoland wordt dan Jeugdzorg Almere/Zeewolde/Dronten/Lelystad/Urk/Nop ..

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Cor

   

  Onvoorstelbaar, om het allemaal nog efficienter te maken doen we er een extra laag bij. Als het zoveel voordeel oplevert om centraal in te kopen, dan hadden deze taken bij het Rijk moeten blijven. Dat het banen kost in NOP is volgens de wethouder logisch vanwege de bezuiniging. Als mensen vanaf 1 januari geen zorg krijgen is het zeker ook logisch vanwege de bezuiniging. Is er ook maar 1 instantie die hier toezicht op houdt of zijn we straks aan de (half)goden overgeleverd?

  reageer
 • kweetnie maar

   

  Wat wethouder Peeters zegt is feitelijk onjuist. Almere gaat natuurlijk helemaal niet alle zorg voor alle gemeenten inkopen! Doen gemeenten zoveel mogelijk zelf. Daar hebben ze Almere echt niet voor nodig. Slechts voor een deel van de gespecialiseerde jeugdhulp hebben de 6 gemeenten afspraken gemaakt over gezamenlijke inkoop. Wel apart dat een wethouder, die er verantwoordelijk voor is en er zelf bij was, niet eens weet wat afgesproken is.........

  reageer
 • Barbara

   

  Niks aan de hand dus..Gewoon praktisch..

  reageer
 • Carry

   

  Ze hadden het helemaal niet hoeven te doen. En zeker niet zonder het bijbehorende geld! Als alle gemeentes gezegd hadden we doen het niet heeft Den Haag geen poot om op te staan.

  reageer
 • Ronald

   

  je zou het positieve er van in kunnen zien. gezamenlijk is meestal goedkoper. gemeenten moeten het nu eenmaal doen dus dan maar zo de handen in een slaan

  reageer
 • Anoniem

   

  Misschien omdat de gemeenten met elkaar in gesprek gaan?

  reageer
 • Djinx

   

  Er staat "in overleg" dus Almere krijgt te horen wat er nodig is. Door meer af te nemen kun je korting krijgen. Met andere woorden, door het zo te doen kunnen de gemeentes in Flevoland met het beschikbare budget meer voor elkaar krijgen. Vind het slim gedacht van Flevolandse gemeentes.

  reageer
 • Dronten

   

  Grappig,.. de overheid gaat decentraliseren en de gemeentes gaan weer centraliseren.

  reageer
 • Almere slurpt toch alles op.en de nop krijgt niks zo gaat het al jaren

  reageer
 • marian

   

  Hoop dat de Ketelbrug geen obstakel is.

  reageer
 • Carry

   

  O mijn god dan kunnen we helemaal doodvallen. Wat weet Almere er van wat voor zorg er voor de andere gemeente nodig is. Zelf het geld dat overblijft in de zak steken??

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert