Berechja College ziet oplossing financiële problemen

URK • Do 14 augustus 2014 | 23:29 • Donderdag 14 augustus 2014 | 23:29
Het bestuur van het Berechja College op Urk zegt dat het goed gaat met de school. 'Er is een oplossing in zicht voor de geldproblemen, en misschien is die oplossing zelfs niet meer nodig', aldus interim-bestuurder Wim Littooij.

Hij werd in juni aangesteld om orde op zaken te stellen. Het Berechja College kampt met grote geldproblemen en staat sinds oktober onder verscherpt toezicht van de Onderwijsinspectie. De hoop was gevestigd op een financiële garantstelling van 1 miljoen euro van de gemeente Urk en het ministerie van Onderwijs. Maar de school en de gemeente Urk belandden in een conflict over wie verantwoordelijk was voor de situatie.

Volgens Littooij is er inmiddels een goed gesprek met het gemeentebestuur geweest, dat zich welwillend zou hebben opgesteld. De onderhandelingen zijn overigens nog niet afgerond. Maandag begint het Berechja College aan het nieuwe schooljaar.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel